De ce unele alimente declanseaza halitoza?

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 13:40
3016 citiri
De ce unele alimente declanseaza halitoza?

Halitoza, asa cum mai este numita respiratia urat mirositoare, poate sa apara din mai multe cauze, una dintre acestea fiind si alimentatia, mai exact anumite preparate sau ingrediente.

Multe persoane adora produsele picante, curry-ul, sosurile fierbinti si alte alimente, insa acestea pot determina ulterior halitoza, arsuri la stomac si indigestie.

In ceea ce priveste legatura dintre produsele picante si respiratia urat mirositoare, explicatia este simpla: acestea lasa o pelicula de condimente pe limba, ale caror mirosuri sunt exhalate la fiecare respiratie.

De asemenea, un alt "vinovat" ar putea fi capsaicina - substanta din ardeii iuti care da tocmai acea iuteala, acea senzatie de "foc", dupa cum arata Huffington Post.

O solutie pentru cei care vor sa atenueze acea iuteala ar fi sa bea lapte, insa, acesta alimenteaza bacteriile care provoaca halitoza, mai ales daca nu te speli pe dinti de doua ori pe zi si nu folosesti produse care improspateaza respiratia.

Usturoiul de asemenea lasa la nivelul gurii un miros intepator dupa ce a fost mestecat chiar si in cantitati mici. Cand este consumat, acesta lasa un compus numit metil alil sulfid, care este responsabil pentru acea senzatie usor intepatoare si pentru mirosul puternic care raman dupa ce usturoiul este mancat.

Noi cercetari sugereaza insa ca, daca bei lapte in timpul unei mese la care ai mancat si usturoi, s-ar putea ca halitoza sa fie ameliorata prin reducerea compusilor volatili care raman in gura si stomac. Conform unuia dintre studii, consumul de lapte integral sau cu 2% grasime in timpul unei mese la care a fost inclus si usturoi a redus mirosul acestuia cu pana la 95% intr-o ora. Insa laptele trebuie consumat neaparat aproximativ in acelasi timp cu usturoiul.

Totodata, si ceapa, desi este o sursa excelenta de vitamine si nutrienti, cea mai veche dovada a folosirii acesteia datand de acum 5.500 de ani, poate cauza respiratie urat mirositoare.

Insa, faptul ca ceapa, usturoiul si condimentele pot avea si asemenea efecte nedorite nu inseamna ca trebuie evitate total, ci doar ca e nevoie macar de o igiena orala corecta si de folosirea unor produse care sa improspateze respiratia.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#respiratie urat mirositoare, #halitoza, #alimente respiratie urat mirositoare , #stiri life style