Fier de călcat vertical: cum îl alegi pe cel mai bun?

Advertorial
Marti, 26 Octombrie 2021, ora 17:26
4352 citiri
Fier de călcat vertical: cum îl alegi pe cel mai bun?
fier de calcat FOTO: pexels.com

Dacă intenționezi să cumperi un fier de călcat vertical, dar nu știi de unde să începi să alegi modelul care se potrivește cel mai bine obiectivelor tale de utilizare, acest articol este pentru tine.

Călcatul hainelor se află cu siguranță pe lista celor mai controversate treburi casnice. În timp ce unora le place, mulți alții urăsc această activitate. Dar un fier de călcat vertical pentru haine este o opțiune modernă care îți permite să faci treaba mult mai rapid și mai eficient și este eficient chiar și în mâinile mai puțin experimentate și neinstruite.

În această recenzie, îți vom oferi sfaturi despre cum să alegi un fier de călcat vertical și ce să iei în considerare atunci când alegi tipul și modelul perfect.

Ce este un fier de călcat vertical?

Fierul de călcat vertical pentru haine este un dispozitiv conceput pentru a îndepărta ridurile, pliurile și cutele nedorite de pe haine, perdele și țesături în general.

Folosind doar abur la temperaturi ridicate, fiarele de călcat verticale îți permit să calci hainele direct pe umerașe sau pe suportul de rufe, fără a folosi mese de călcat sau alte suprafețe.

Care sunt avantajele și dezavantajele unui fier de călcat vertical?

Cu aproximativ 10 ani în urmă, fierul de călcat vertical era un lux îndepărtat, fiind scump și limitat la marile lanțuri de magazine de îmbrăcăminte. Astăzi, din fericire, produsul a devenit popular.

Piața oferă o varietate de modele portabile care sunt opțiuni excelente pentru uz casnic și care se potrivesc tuturor tipurilor de buget. Cu toate acestea, modelele profesionale pot avea prețuri mult mai mari.

Convenabil și ușor de utilizat, un fier de călcat vertical elimină întregul proces de deschidere a meselor sau de pregătire a suprafețelor, deoarece poți călca hainele direct pe umeraș sau pe suportul de uscat haine. Poate fi folosit și pe perdele, cearșafuri și pături fără a fi nevoie să le dai jos.

Aburul previne formarea ridurilor și cutelor nedorite. Cu toate acestea, produsul poate să nu fie foarte eficient pentru țesături groase, cum ar fi blugii, de exemplu, unde este necesară o acționare mai lungă a aburului.

Pe lângă faptul că nu arde hainele, aburul cu căldură mare este eficient și în îndepărtarea germenilor și bacteriilor din țesături, precum și a mirosurilor neplăcute și a mucegaiului.

În general, aparatul se încălzește rapid și funcționează atâta timp cât există apă în rezervor. Deoarece rezervoarele sunt compacte, autonomia dispozitivelor este de obicei redusă, în jur de 30 până la 80 de minute neîntrerupte.

Un alt avantaj al unui fier de calcat vertical este că, spre deosebire de fierul de călcat tradițional, nu prezintă risc de arsuri pe haine. Cu toate acestea, utilizatorul ar trebui să fie atent atunci când folosește echipamentul. Aburul fierbinte poate arde mâinile și brațele.

Majoritatea modelelor sunt extrem de portabile, inclusiv cele profesionale, care sunt în general mai robuste, dar au mecanisme care permit demontarea pentru depozitare sau transport.

Avantaje

  • Nu folosești mese de călcat
  • Căldura ucide bacteriile, germenii, mirosurile și mucegaiul
  • Comoditate și portabilitate
  • Există opțiuni pentru toate buzunarele
  • Elimină ridurile și nu arde hainele

Dezavantaje

  • Autonomia poate fi scăzută
  • Modelele profesionale pot fi scumpe
  • Aburul poate arde mâinile și brațele
  • Ineficient pe țesături foarte groase

Criterii de cumpărare: factori pentru compararea modelelor de fier de călcat vertical

Pentru a compara produsul pe care intenționăm să-l cumpărăm, trebuie să avem informații minime despre acesta. Dacă ai urmărit până acum acest articol, ești pe drumul cel bun pentru că ești interesat să faci o achiziție inteligentă și să alegi propriul fier de călcat vertical.

Iată câteva caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când compare modele, tipuri și mărci ale acestui produs. După ce ți-ai definit nevoia, ia în considerare următoarele pentru a alege fierul de călcat vertical cu abur cel mai potrivit pentru tine:

  • Tip (professional sau protabil)
  • Capacitate rezervor
  • Putere
  • Accesorii
  • Consumul de energie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#fier de clacat, #fier de clacat vertical , #stiri life style