Galeria de arta Senso gazduieste expozitia "Ipostaze Tulburatoare", semnata de Ana Stefania Andronic

Advertorial
Vineri, 05 Februarie 2021, ora 17:02
5679 citiri
Galeria de arta Senso gazduieste expozitia "Ipostaze Tulburatoare", semnata de Ana Stefania Andronic

Expozitie Ana Stefania Andronic: investigatii indraznete si severe in lumea interioritatii si a imaginarului.

Dupa o lunga pauza impusa de restrictiile legale generate de pandemia de COVID-19, galeria de arta Senso s-a redeschis luna aceasta cu expozitia "Ipostaze Tulburatoare", semnata de artistul grafician Ana Stefania Andronic.

Expozitia, al carei vernisaj a avut loc in 12 ianuarie, a fost curatoriata de regretatul critic de arta Doina Pauleanu, doctor in Istoria Artei, care ne-a parasit in luna decembrie a anului trecut si care a lasat in urma sa cateva cuvinte emblematice despre Ana Stefania Andronic.

"Ana Stefania Andronic Buzu este un grafician care a ocolit cu grija tentatiile vietii contemplative, opuse temperamentului ei deschis si energiei creatoare debordante care o stapaneste. S-a integrat, asemenea tinerilor din generatia pe care o reprezinta, in trepidatiile si animatia generatoare de bruiaje a vietii active, careia a ajuns sa-i descifreze atat de bine resorturile, incat le accepta cu interes lipsit de crispare, cu buna-dispozitie, detasare si umor.", marturisea in urma cu ceva timp Doina Pauleanu, citata de Marca-ro.

Toate elementele mentionate de Doina Pauleanu sunt usor de regasit in fiecare lucrare expusa in galeria de arta Senso. Lucrarile Anei Andronic reprezinta, potrivit site-ului galeriei, investigatii indraznete si severe in lumea interioritatii si a imaginarului, ipostaze tulburatoare ale explorarii sinelui si ale raporturilor acestuia cu lumea.

Profunda, lipsita de induiosare, in pofida unor enunturi calme, aparent benigne, a unor nuante de roz intens sau a altor culori pure pe care le utilizeaza pentru o parte din lucrari (precum galben, verde deschis sau violet transparent), investigatia sinelui este asociata in lucrarile Anei Andronic de cunoastere, prin cai vazute, dar putin umblate, a semenilor si a lumii.

Tot potrivit site-ului galeriei de arta care gazduieste expozitia "Ipostaze Tulburatoare", Ana Stefania Andronic utilizeaza deseori, ca forma intreaga, sfera. Atacata din interior sau din exterior, aceasta se sparge in fragmente semnificative care se afla intr-o continua metamorfoza, iar senzatia pe care o induce acest vector de miscare este cea a unei forte de neoprit.

In alte lucrari ale artistei exista o vadita preferinta pentru varsta copilariei, pentru o aparenta stare de gratie si, desi cu asemenea elemente s-ar putea construi imagini angelice, Ana Stefania Andronic le imbina in moduri noi si complexe, care impresioneaza prin spectaculoasa lor efervescenta.

Expozitie Ana Stefania Andronic: cartea de vizita a artistei

Membra din 2014 a Uniunii Artistilor Plastici, Ana Stefania Andronic Buzu a urmat cursurile de grafica ale Licelului de Arta "Nicolae Tonitza" si Universitatea Nationala de Arte Bucuresti - Facultatea de Arte Plastice, unde a fost indrumata de profesorul Mircia Dumitrescu.

Potrivit marturisirilor sale, artista a ales sectia de Grafica pentru ca s-a indragostit inca de mica de lumea desenelor animate, iar in persoana profesorului Mircia Dumitrescu a descoperit un indrumator care a ajutat-o sa se perfectioneze si sa iubeasca si mai mult alegerea pe care a facut-o.

Din 2010 si pana in acest moment Ana Stefania Andronic a avut mai multe expozitii personale si de grup, atat in tara, cat si peste hotare. Fie ca a fost vorba de arta digitala, design vestimentar sau de arta decorativa - toate aceste expozitii au ajutat-o pe Ana Stefania Andronic sa investigheze noi modalitati de expresie si sa evolueze spre un decorativism complex, punctat de simboluri si sugestii grafice.

Galeria de arta Senso, un spatiu in care arta contemporana se intalneste cu noutatea, relevanta estetica si dinamismul pietei

Galeria de arta Senso, care gazduieste zilele acestea expozitia Anei Andronic, este un spatiu privat destinat prezentarii si promovarii artei contemporane pe care orice iubitor de arta ar trebui sa-l viziteze cel putin o data. Situata intr-o zona centrala accesibila, galeria de arta organizeaza periodic expozitii precum "Ipostaze Tulburatoare".

Potrivit site-ului oficial, galeria de arta Senso isi doreste ca prin astfel de expozitii sa stimuleze calitatea, orginalitatea, noutatea si relevanta estetica, mai ales prin lucrari ale unor artisti tineri, indiferent de domeniul artelor vizuale in care acestia activeaza.

Sponsorizate de Fundatia Fildas Art si de programul Catena pentru arta, proiectele curatoriale ale galeriei Senso contribuie la impunerea valorilor, stimuleaza colectionarea si sporesc dinamismul pietei de arta din Romania.

Expozitia Anei Andronic va ramane deschisa pana in 25 februarie, putand fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 12:00 si 19:30, cu respectarea masurilor si regulilor de acces impuse de auroritati in contextul pandemiei de COVID-19.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#galerie de arta, #Arta, #ana andronic , #stiri life style