Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Neadaptatii lui 2013: omul care traieste ca un caine si familia pentru care timpul a inghetat (Galerie foto)

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 20:22
6160 citiri
Neadaptatii lui 2013: omul care traieste ca un caine si familia pentru care timpul a inghetat (Galerie foto)

Exista in lume oameni care traiesc dupa alte legi, ba chiar par ca le sfideaza pe cele ale majoritatii, desi acesta e ultimul lor gand. Pentru unii timpul pare sa se fi oprit, traind ba ca in epoca victoriana, ba ca in 1986, iar pentru altii o casa plina, in care domneste armonia, inseamna una in care traiesc 700 de pisici.

Neadaptatii, asa cum ar spune simplist unii catre traiesc dupa toate regulile societatii actuale, exista si vor exista. Faptul ca 2013 e condus pe ultimul drum si ca se naste 2014 nu inseamna nimic.

Traiesc ca in epoca victoriana

Sarah Chrisman este o astfel de persoana. Cand a implinit 29 de ani, sotul ei i-a daruit un corset, iar gustul ei pentru tot ce inseamna epoca victoriana s-a deschis brusc, informeaza Oddee.

De atunci, ea si sotul ei, Gabriel, fac tot posibilul sa traiasca precum in acele vremuri, imbracandu-se adecvat si folosind cat mai putin din minunile moderne. Spala zilnic rufele, manual, uitand de masina de spalat, isi cos singuri hainele, folosind doar fibre naturale, nu sofeaza si folosesc doar lampi pe ulei. Cuplul traieste intr-o casa victoriana in Port Townsend, Marea Britanie.

In ceea ce priveste gatitul, toate retetele provin dintr-o carte de bucate din secolul XIX. Cuplul inca foloseste un congelator, insa acesta va fi inlocuit curand de o cutie cu gheata.

Duce o viata de caine, la propriu

Boomer nu-si doreste decat ca lumea sa accepte faptul ca vrea sa duca o viata de caine, la propriu. Nascut Gary Matthews in Pennsylvania, barbatul e deja la pensie, desi are numai 48 de ani. Dupa ce o viata a fost innebunit dupa tehnica, acum nu-si doreste decat sa roada oase, sa manance Pedigree, sa alerge dupa masini, sa sape si chiar sa latre.

Doarme in casa, insa intr-o casuta speciala de caini, despre care spune ca e mai confortabila decat orice pat.

De altfel, in SUA, acolo unde locuieste, e departe de a fi singurul cu acest stil de viata, se poate vorbi de o intreaga subcultura, de oameni care se cred animale, acceptand insa ca sunt dotati cu inteligenta superioara si capacitatea de a merge pe doua picioare.

Traieste ca si cum ar fi paralizata de la mijloc in jos si viseaza sa i se intample asta

A trai intr-un scaun cu rotile nu poate fi visul nimanui. Lucrurie stau cu totul altfel in cazul lui Chloe Jennings-White. Chimistul de 57 de ani din Salt Lake City, Utah, are o dorinta "nenaturala", dupa cum spun medicii, de a deveni paraplegica (paralizata de la mijloc in jos).

Aceasta chiar traieste viata unui paraplegic: sta in scaun cu rotile si poarta tot felul de dispozitive la picioare. Cand e nevoie sa se deplaseze biped, pur si simplu se ridica din scaun.

Chloe nu are nicio problema de ordin fizic, insa e convinsa ca daca ar avea s-ar simti mai bine in pielea ei. In 2008, medicii au diagnosticat-o cu BIID (Body Integrity identity Disorder), o afectiune psihica rara si grava, care il face pe cel in cauza sa creada ca ar fi mai fericit daca ar avea membrele amputate sau ar fi paraplegic.

Desi a sta intr-un scaun cu rotile nu o multumeste pe deplin, aceasta a fost cea mai buna varianta gasita de medici. Chloe recunoaste insa ca uneori isi imagineaza cum, in urma unui accident, ramane fara picioare.

Bineinteles ca cei din jur o privesc cu dezaprobare, multi spunand ca nu e decat o impostoare, insa cei mai multi nu inteleg natura suferintei ei, a bolii cu care a fost diagnosticata. In cazul ei, scaunul cu rotile i-a salvat viata, altfel ar fi gasit cu siguranta o metoda de a renunta la picioare, indiferent daca ar mai fi trait sau nu apoi.

Traieste cu sotul si amantul sub acelasi acoperis

Maria Butzki, mama a doi copii, si-a parasit sotul, pe Paul, pentru un alt barbat. Insa nu a realizat atunci cat de dor ii va fi de sot. Si nici nu putea sa-si imagineze viata cu sotul, fara amant.

Asa ca atunci cand cei doi barbati au legat o prietenie frumoasa, femeia a venit si cu solutia. Si-a mutat amantul, pe Peter, in casa conjugala din Barking, Marea Britanie. In prezent, Maria, de 33 de ani, Paul, de 37, cei doi copii, Laura, de 16, si Amy, de 12, impreuna cu amantul Peter, de 36, traiesc ca o mare familie fericita.

S-au mutat impreuna in 2012, dupa ce Maria a facut, o vreme, naveta intre iubit si sot. Cat despre "organizarea" din prezent, Peter doarme pe canapea, Paul are o camera, la etaj, iar Maria imparte dormitorul cu fiica cea mare.

Maria sustine ca cei trei nu au impartit niciodata dormitorul. Desi are o relatie intima cu fiecare dintre cei doi barbati, acest aspect ramane unul privat.

In plus, potrivit acesteia, acest stiul de viata aduce nenumarate beneficii: copiii se bucura de prezenta a trei adulti in casa, care ii pot ajuta la lectii, si primesc mai multe cadouri. Si facturile se impart la trei.

Familia care traieste ca si cum ar fi 1986

Daca ai o intrebare legata de istorie si ai timp, 10 minute, sa astepti pentru raspuns, atunci Blair McMillan e omul tau. Va cauta cu grija intr-o enciclopedie si iti va raspunde, fara sa-i treaca prin cap sa apeleze la Internet.

Blair, in varsta de 26 de ani, si sotia lui, Morgan, de 27, au luat decizia ca in casa lor sa nu fie niciun fel de tehnologie de dupa 1986, astfel incat copiii lor, de cinci si doi ani, sa se joace in curte si nu sa stea doar cu ochii pe iPhone sau iPad.

Femeia care tine in casa 700 de pisici

Tot ce isi dorea Lynea Lattanzio in copilarie era o pisica, insa mama ei nu era de acord. Acum traieste singura, cu sute de feline, pe o proprietate de 12 acri in Parlier, California.

A inceput sa salveze pisici dupa divortul din 1981, iar la un moment dat avea 19.000.

Insista ca nu e nimic in neregula cu ea.

In sanctuarul ei, pisicile nu stau in custi, ci pot umbla libere. Femeia nu face decat sa le adune de pe strazi, sa le salveze, le ingrijeste si face eforturi pentru a le gasi familii adoptive, un camin permanent. In plus, le si sterilizeaza, pentru a evita suprapopularea.

In grija ei se afla 700 de pisici si 15 catei. Ea si pisicile ei traiesc mai ales din donatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#exemple oameni neadaptati, #femeie 700 pisici, #traiesc ca in 1986, #femeie traieste sot amant acasa, #traiesc ca in epoca victoriana, #oameni stil viata extravagant , #stiri life style