Personaje faimoase care au intrat în Cartea Recordurilor. Cum arăta cel mai bătrân om din lume, la 122 de ani VIDEO

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 22:20
6638 citiri
Personaje faimoase care au intrat în Cartea Recordurilor. Cum arăta cel mai bătrân om din lume, la 122 de ani VIDEO
Mehmet Özyürek, bărbatul cu cel mai lung nas din lume FOTO Captură YouTube/ Fun Mafia

An de an, oameni de pe întreg globul se bat să ajungă în Cartea Recordurilor, fiecare având abilități și caracteristici care mai de care mai ieșite din comun. Dacă poți să mănânci 100 de sarmale în 30 de secunde, sau dacă ai cele mai lungi degete de la mâini din toată lumea, ai putea ajunge în următoarea ediție.

Cartea Recordurilor are o ediție anuală, dar există o serie de personaje care, de-a lungul timpului, au rămas la fel de populare, indiferent de anii care au trecut de când și-au marcat recordul, potrivit guinessworldrecords.com.

Cea mai bătrână persoană din lume

Jeanne Louise Calment, din Franța, a trăit nu mai puțin de 122 de ani și 164 de zile. A intrat în cartea recordurilor în 1997, anul în care a murit.

S-a născut în 1875, cu 14 ani înainte ca turnul Eiffel să fie construit și cu aproximativ 15 ani înainte de apariția filmelor. La un an după ce s-a născut, Tolstoi a publicat Anna Karenina, iar Alexander Graham Bell a brevetat telefonul.

Jeanne Louise Calment a dus o viață liniștită și lungă fără precedent. S-a căsătorit cu un văr bogat, îndepărtat, Fernand Nicolas Calment, în 1896. Jeanne nu a trebuit să lucreze niciodată pentru a trăi. Poate că acest lucru a jucat un rol în longevitatea ei extraordinară: era liberă să înoate, să joace tenis, să meargă cu bicicleta (ceea ce a făcut până la 100 de ani) și la patinaj, toate acestea promovând o sănătate excelentă.

Inevitabil, în timp, cei din jurul ei au murit. Soțul ei, la 73 de ani, otrăvit cu cireșe sălbatice, fiica ei, Yvonne, din cauza unei pneumonii, și chiar nepotul ei, Frédéric, într-un accident de mașină.

A rămas fără moștenitori, astfel că, la 90 de ani, a făcut un aranjament cu avocatul ei. Acesta urma să îi plăteasca 2.500 de franci lunar, până la moartea ei, iar în schimb el urma să primească apartamentul lui Jeanne. Deși părea o afacere profitabilă, ținând cont de vârsta ei, cine s-ar fi gândit că mai avea de trăit peste 30 de ani. Astfel, până la finalul zilelor, avocatul a ajuns să-i plătească valoarea dublă a apartamentului.

A stat bine cu sănătatea în mare parte. Consuma mult ulei de măsline, mai bea câte un pahar de vin din când în când și era înnebunită după ciocolată. Mai mult, a fumat de la 21 de ani și a renunțat la 117 ani.

A putut să meargă singură până la 115 ani, când a căzut și și-a fracturat femurul. De atunci s-a deplasat doar în scaun cu rotile. A trăit singură până la 110 ani, iar apoi s-a mutat într-un azil de bătrâni. A gândit clar și coerent până la sfârșitul zilelor.

Era cunoscută pentru simțul umorului. Când a împlinit 120 de ani, un jurnalist a întrebat-o la ce fel de viitor se așteaptă.

”La unul foarte scurt”, a răspuns Jeanne.

Cea mai scundă femeie din lume

Jyoti Amge (28 de ani) este din India și a marcat recordul pentru cea mai scundă femeie din lume în 2011.

Jyoti Amge a fost măsurată la Spitalul Wockhardt, din Nagpur, India, în ziua în care a împlinit 18 ani, făcând-o eligibilă pentru a prelua acest record de la Bridgette Jordan. Jyoti Amge deținuse anterior titlul pentru cea mai scundă adolescentă.

„Obținerea acestui premiu m-a făcut să mă simt mai bine cu mine. Mă simt populară, specială și importantă”, a spus Jyoti.

Cea mai mare gură din lume

Francisco Domingo Joaquim este din Angola și, din 2010, este omul cu cea mai mare gură din lume, de 17 centimetri. Acesta poate să își bage în gură o doză de suc fără să simtă niciun disconfort.

Cel mai lung nas

Mehmet Özyürek, din Turcia, a intrat în Cartea Recordurilor în 2010, având cel mai lung nas, de 8,8 centimetri. Nasul este singura parte din corp, pe lângă urechi, care continuă să crească pe măsură ce înaintăm în vârstă, astfel că este posibil ca în prezent nasul bărbatului să fie și mai mare.

Femeia cu cel mai lungi unghii la mâini

Lee Redmond, din SUA, și-a lăsat unghiile de la mâini să crească în voie încă din 1979. Le-a îngrijit cu atenție, astfel că în 2008, când a intrat în Cartea Recordurilor, aveau o lungime totală de 8,65 metri. Lee și-a pierdut unghiile într-un accident de mașină, la începutul anului 2009.

Hercules, cel mai mare tigru

Hercules, cel mai mare tigru mascul din lume, a intrat în Cartea Recordurilor în 2013. Măsura 3,33 metri lățime, 1.25 metri înălțime și 418,2 kilograme.

În prezent trăiește într-o rezervație sălbatică din Carolina de Nord, SUA. Mănâncă zilnic circa 14 kilograme de carne.

Cel mai înalt bărbat din lume

Robert Pershing Wadlow, SUA, a fost cel mai înalt bărbat din lume. A intrat în Cartea Recordurilor în 1940, având o înălțime de 2,72 metri. A murit într-o cameră de hotel, din cauza unei infecții.

Cel mai mult a cântărit 222,71 kilograme, la 21 de ani. Când a murit avea 199 de kilograme.

Purta mărimea 47 la pantofi și consuma zilnic 8.000 de calorii, de peste trei ori cantitatea recomandată pentru bărbații de dimensiuni medii.

Omul care și-a ținut respirația 24 de minute

Budimir Šobat, Croația, și-a ținut respirația, sub apă, timp de 24 de minute și 37,36 secunde, în anul 2021. Bărbatul povestește că s-a antrenat șase zile pe săptămână.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#cartea recordurilor, #faima, #cel mai inalt om, #cel mai batran om , #stiri life style