Ochelari de soare 2021 – accesoriul perfect al outfit-urilor

Advertorial
Marti, 28 Septembrie 2021, ora 14:56
4515 citiri
Ochelari de soare 2021 – accesoriul perfect al outfit-urilor
ochelari de soare FOTO: optiblu.ro

Cum alegem ochelarii de soare potriviti pentru orice ocazie?

Ochelarii de soare sunt un accesoriu care se incadreaza perfect in orice tinuta. Chiar daca este extrem de populara ideea conform careia ochelarii de soare se poarta doar pe parcursul sezonului estival, acest accesoriu sunt utili si in celelalte anotimpuri. Pe langa faptul ca protejeaza vederea pe tot parcursul anului, ochelarii de soare au si un important rol estetic.

Preconceptia referitoare la purtarea ochelarilor de soare exclusiv in sezonul de vara se datoreaza faptului ca in ultima perioada au fost considerati mai mult un accesoriu de moda. Rolul lor medical a fost pus pe un plan secund sau chiar uitat atunci cand numeroase brand-uri au scos modele diverse de ochelari de soare. Totusi, firmele mari au creat modele cu scopul de a stimula persoanele sa poarte ochelarii care in realitate ofera importante avantaje oftalmologice.

Nicidecum nu este exclusa din discutie si partea estetica si de efect a ochelarilor. Pentru outfit-uri acestea sunt accesoriul care pun efectiv punctul pe „i” in aparitiile noastre. Alesi cu atentie, ei pot deveni un aliat de nadejde atunci cand ne dorim sa iesim in evidenta sau sa conturam o tinuta. Combinatia articolelor vestimentare este definitorie pentru a crea o tinuta corecta, insa pentru a straluci avem nevoie de accesorii. Bratarile, cerceii, gentile sau posetele sunt alte elemente ce pot fi adaugate pe langa perechea de ochelari care nu vor incarca tinuta.

Cum alegem o pereche de ochelari de soare in functie de tinuta

Pentru a crea un outfit, accesorizarea trebuie sa fie facuta in ton cu stilul creat pana in acel moment. Daca ati ales o tinuta sport, evitati ochelarii de soare care sa duca cu gandul la eleganta. Daca va pregatiti de o intalnire de afaceri, alegeri ochelari cat mai simpli, eventual cu lentila neagra si fara modele pe rama sau nuante aprinse. Ramele de culoare neagra sau maro inchis se potrivesc la perfectie cu o tinuta alb-negru.

Tinutele cu care iesim cu prietenii la o terasa sau la o plimbare pot fi accesorizate cu ochelari de soare a caror rama are culori mai indraznete. Nuantele neon sunt inca la moda, insa purtate pe accesorii si mai putin pe articole vestimentare sau incaltaminte. La incaltaminte puteti opta pentru sireturile papucilor sport in nuante aprinse sau electrice. De asemenea, puteti opta pentru modele de ochelari care au modele de imprimeu pe rama, dar in nuante mai decente. O combinatie de nuante indraznete cu imprimeu sau modele ample nu ar insemna decat un surplus inutil si v-ar putea dezavantaja complet.

Ochelarii de soare nu trebuie sa faca nota discordanta cu tinuta pe care o purtati. Ei trebuie sa isi exercite in totalitate cele doua functii principale. In primul rand, sa va protejeze ochii de lumina naturala puternica sau de oricare alta sursa de lumina artificiala care dauneaza sau jeneaza retina. In al doilea rand, rolul estetic care are o importanta semnificativa pentru unele persoane.

Fiecare persoana care se preocupa de imaginea sa, isi doreste ca aparitiile in public sa fie lipsite de greseala, iar privirile celor din jur sa fie atintite asupra sa intr-un mod favorabil. Pentru ca acest lucru sa devina si posibil, este necesar sa dispuneti de o garderoba mare si de o colectie generoasa de accesorii.

Care ochelari de soare 2021 se potrivesc in functie de forma fetei?

Ochelarii de soare catre care ne-am orientat atentia pot fi incadrati la perfectie in numeroase outift-uri pe care le avem. Deja ne vedem purtandu-i in parc sau in drum spre shopping si cat de bine se potrivesc cu articolele vestimentare pe care le purtam. Insa, nu este suficient pentru ca look-ul sa arate bine. Ochelarii de soare, ca oricare alt articol vestimentar sau accesoriu trebuie sa ne avantajeze din punct de vedere al trasaturilor.

La fel cum nu vom risca sa purtam o rochie fara bratele daca nu suntem multumite de modul in care arata zona umerilor, nu vom alege nici o pereche de ochelari de soare care sa ne dezavantajeze trasaturile faciale. Alegeti ochelarii dupa stilul in care doriti sa ii incadrati, dar achizitionati-i doar pe cei cu care va sta bine. Forma fetei nu se va schimba pe parcursul unui an, iar trasaturile si imperfectiunile de care sunteti nemultumiti vor fi acolo in continuare.

Forma fetei este un aspect definitoriu in alegerea ochelarilor. In cazul in care aveti o fata rotunda, nu optati pentru ochelari rotunzi, cu lentila mare. Ochelarii de soare patrati sau dreptunghiulari, cu lentila ingusta sunt perfecti pentru persoanele cu o astfel de structura. Daca, pe de alta parte, forma fetei este usor patratoasa, puteti opta fara probleme pentru ochelari cu lentila rotunda. Nu veti da gres daca veti incerca sa stabili un echilibru prin opusul caracteristicilor fetei.

Protejeaza privirea de radiatii cu ochelari de soare originali

Aspectul cel mai relevant in purtarea ochelarilor de soare este, de fapt, sanatatea oftalmologica. Acest accesoriu atat de ravnit este modalitatea prin care putem pune un scut, o bariera intre retina si lumina puternica. Pe langa avantajele pe care le veti resimti pe moment, si de-a lungul timpului va veti putea bucura de o vedere clara si mai putin aftectata. Trecerea ireversibila a timpului si inaintarea in varsta presupun pierderea intr-o masura a simturilor. Pentru a reduce cat mai mult din riscurile referitoare la vedere, trebuie sa ne preocupam de tineri de acest aspect.

In functie de expunere si intensitate, razele UV ale soarelui pot produse numeroase leziuni ale pleoapelor, retinei, cristalinului si corneei. Cea din urma, corneea este prima afectata atunci cand expunerea la lumina puternica se face fara o pereche de ochelari de soare. La nivelul acesteia se dezvolta, de regula, o afectiune denumita keratita care se caracterizeaza prin vederea incetosata, durere puternica si lacrimare.

Pe langa cele enumerate anterior, expunerea ochilor la lumini puternice si fara protectie poate determina si cunoscuta afectiune a cristalinului, respectiv cataracta sau retinopatiile solare la nivelul retinei. Pe langa durerile de ochi, senzatia permanenta de oboseala si ochi uscati, aceste afectiuni sunt considerate grave si cu un risc mare de scadere a acuitatii vizuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ochelari de soare, #alegere ochelari de soare , #stiri life style