Peste 750 de minute de interpretare lirică, în 30 de spectacole inovative, susținute gratuit pentru locuitorii din sectorul 3

Comunicat de presa
Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 10:00
6141 citiri
Peste 750 de minute de interpretare lirică, în 30 de spectacole inovative, susținute gratuit pentru locuitorii din sectorul 3
afis Enescu pe Alei prin Sectorul 3

Zece zile de recitaluri de excepție, pentru toți locuitorii Sectorului 3, în cadrul proiectului Enescu pe Alei prin Sectorul 3.

Străzile Sectorului 3 vor răsuna, până pe 14 septembrie, de acordurile muzicii marelui compozitor George Enescu. În cadrul proiectului educațional Enescu pe alei prin Sectorul 3, timp de zece zile, tinerii artiști ai Asociației Royal Art Muzzyk vor aduce muzica lui George Enescu în 30 de locații din Sectorul 3. În fiecare zi, în intervalul 14.00 - 17.00, locuitorii Sectorului vor putea audia recitalurile chiar din confortul propriului cămin, pe bancă în aer liber, în timp ce își fac plimbarea sau în drumul lor spre alte locații din București.

Proiectul educativ „Enescu pe alei prin Sectorul 3”, finanțat de Primăria Sectorului, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local, este o premieră ce își propune să aducă în atenția publicului larg manifestarea valorilor artistice românești într-o abordare modernă, vizionară, de actualitate, utilizând limbaje artistice inovatoare. Proiectul este corelat în mod special cu ediția din 2021 a Festivalului George Enescu și își propune să extindă atmosfera de sărbătoare dinspre centru înspre toate zonele Sectorului 3, astfel încât un număr cât mai mare de cetățeni să beneficieze de momente artistice de excepție.

“Am identificat de-a lungul timpului dorința publicului de a putea lua parte la astfel de evenimente de talie internațională, de a simți că se află în epicentrul efervescenței culturale a Capitalei. Este cunoscut faptul că pe parcursul Festivalului Enescu atmosfera de sărbătoare iradiază. Proiectul Enescu pe alei prin Sectorul 3 vine să completeze această atmosferă minunată și să ofere momente culturale deosebite, absolut gratuit și pentru toată lumea”, a declarat Claudia Deleanu, Președinte al Asociației Royal Art Muzzyk si coordonator artistic al proiectului.

Enescu pe alei prin Sectorul 3 a debutat pe 05 septembrie, cu primele trei recitaluri susținute în Parcul Teilor - Expoziția Artiștilor Lirici, Intersecția Fetești cu Gura Siriului și Str. Gura Ialomiței nr. 20 - Școala 116.

În zilele următoare artiștii vor interpreta ciclul de lieduri: „Șapte cântece pe versuri de Clément Marot”, op. 15, de George Enescu. Cele 7 lieduri sunt lucrări dedicate vocii și pianului și însumează un program muzical de 25 de minute care va fi prezentat în 30 de locații diferite din Sectorul 3, în așa fel încât să se bucure de sonoritățile enesciene cât mai mulți locuitori.

Recitalurile sunt însoțite de un ecran led pe care vor rula traducerea în limba română a versurilor, ipostaze ale compozitorului român, precum și detalii despre proiect. În felul acesta, cultura românească va fi integrată într-un context educațional non-formal.

Programul muzical cuprinde ciclul de șapte lieduri ale marelui compozitor român pe versurile poetului renascentist francez Clément Marot: Estrene à Anne, Languir me fais..., Aux damoyselles paresseuses d`escrire à leurs amys, Estrene de la rose, Present de couleur blanche, Changeons propos, c`est trop chanté d`amours…, Du confict en douleur.

Acestea vor fi interpretate de:

Costin Raia – Pian

Livia Mateescu – Pian

Beatrice Dănilă – Soprană

Roxana Sima – Soprană

Maria Bodislav – Soprană

Eliana Pîslariu Ranghilof – Soprană

Vera Ștefan – Soprană

Septimiu Urzică – Bariton

Manager de proiect: Violeta Dincă

Coordonator artistic (concept, pregătire muzicală, producție eveniment): Claudia Deleanu

Asistent Coordonator Artistic: Alexandru Vasile

Consultant artistic: Raluca Oprea, doctor în muzică

Echipă tehnică: Cătălin Nicolescu – Sunet, Horia Constantinescu și Valeriu Șohterus - Regie tehnică.

***

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă rugăm să vizitați: https://www.facebook.com/Enescu-pe-alei-prin-Sectorul-3-220496619938069

sau să ne scrieți pe adresa: royalartmuzzyk@gmail.com

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Enescu, #enescu pe alei, #sectorul 3 , #stiri life style