Purcari este cea mai premiata vinarie din lume in 2021

Luni, 07 Iunie 2021, ora 14:38
5255 citiri
Purcari este cea mai premiata vinarie din lume in 2021

Cu o prezenta activa la cele mai importante concursuri din industria vinului de la inceputul anului pana in prezent, vinaria Purcari a reusit sa obtina 162 de medalii internationale. In doar 5 luni, vinurile Purcari au fost premiate la cele mai prestigioase concursuri internationale de profil. "Cel mai bun producator din Moldova", "Premiul special al Somelierilor Internationali", "Premiul special Moldova", "Grand Gold" sau "Best in Show" sunt titluri care li se alatura acestor rezultate.

In perioada ianuarie - mai 2021 calitatea vinurilor produse de compania Purcari a fost recunoscuta de cei mai renumiti specialisti din lume si recompensata cu 47 de medalii de aur, 73 de medalii de argint si 42 de medalii de bronz.

"Suntem mandri ca vinurile unui producator din Moldova, vinurile Purcari, sunt cele ale caror calitate este recunoscuta cu cele mai multe premii la nivel mondial. Aceste premii le confirma consumatorilor alegerea pe care acestia o fac zi de zi, aceea de a se bucura de vinurile exceptionale pe care le producem cu pasiune, atentie si foarte multa munca.", a declarat Victor BOSTAN, CEO Purcari.

Distinctiile au fost obtinute la concursuri a caror corectitudine si strictete este recunoscuta mondial, iar rezultatele lor constituie o garantie a calitatii pentru consumatorii de vin din intreaga lume: Mundus Vini Spring Tasting, Concours International de Lyon 2021, Citadelles du Vin 2021, London Wine Competition, Eurasia Wine and Spirits Competition, Berliner Wine Trophy, International Wine Challenge, IWSC International Wine & Spirit Competition si Challenge International du Vin.

Cele 162 de medalii sunt insotite si de distinctii precum "Grand Gold - Best in Show" (Cuvee de Purcari Alb Brut) si "Cel mai bun producator din Moldova" - obtinute la Mundus Vini Spring Tasting, "Premiul special al Somelierilor Internationali" (Negru de Purcari, 2015) si "Premiul special Moldova" (Negru de Purcari, 2016) ambele decernate de Citadelles du Vin 2021.

Participarea la concursurile internationale face parte strategia anuala a companiei si are rolul de a confirma, intr-un mod obiectiv, standardele ridicate ale vinurilor Purcari.

Despre Purcari

Purcari este unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de vinuri din Moldova, livrand productia sa in peste 30 de tari. Fondata in 1827, Purcari este cea mai premiata vinarie din Europa Centrala si de Est, la Decanter Londra 2015-2020 si printre cele mai bine pozitionate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.19 din 5.0 - nota de care se bucura doar 1% din toti producatorii de vin la nivel mondial.

Citeste si:
Top 5 destinații din Europa pentru degustări de vin de care îți vei aduce mereu aminte
Top 5 destinații din Europa pentru degustări de vin de care îți vei aduce mereu aminte
Pasionații de călătorii ar străbate lumea întreagă pentru a vizita locurile înţesate de istorie, alții pentru tot ceea ce înseamnă artă sau chiar pentru artă culinară. Unii...
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...