Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sanatate din gradina direct acasa la tine. De ce sa cumparati fructe si legume ECO

Advertorial
Vineri, 02 Iulie 2021, ora 14:26
5532 citiri
Sanatate din gradina direct acasa la tine. De ce sa cumparati fructe si legume ECO
fructe legume FOTO: froopt.ro

Consumul si cumpararea de alimente ecologice nu este o decizie izolata, ci este deja integrata intr-un stil de viata mai larg. Datorita popularitatii sale in crestere, exista segmente ale populatiei care sunt mai inclinate sa cumpere alimente ecologice. Motivele s-au schimbat putin in ultimii ani, dar greutatea lor relativa variaza intre unele grupuri si altele.

Sanatate - aroma - protectie pentru mediul inconjurator

Sanatate. In general, acei oameni care duc o viata mai activa din punct de vedere fizic si care se ingrijesc de sanatatea lor in diverse moduri, in plus fata de dieta, sunt mai inclinati sa includa alimente ecologice in dieta lor si sa puna sanatatea drept principalul motiv pentru aceasta.

Aroma. Multi oameni simt ca mancarea ecologica are un gust mai bun sau un gust mai natural sau traditional. Persoanele in varsta il asociaza adesea cu gustul alimentelor locale pe care le-au consumat in copilarie.

Mediu inconjurator. Acest factor cantareste mai mult in randul activistilor de mediu si al grupurilor constiente de daunele asupra mediului cauzate de practicile agricole conventionale intensive. Cu toate acestea, este un factor subevaluat in randul populatiei generale.

Alti factori care influenteaza intr-o masura mai mica decat cei trei anteriori sunt: preocuparea pentru siguranta alimentelor si dorinta de a evita infectiile cu toxine, preocuparea pentru bunastarea animalelor si dorinta de a sprijini economiile si sistemele de productie locale.

Exista insa obstacole in calea cumpararii alimentelor ecologice. Pretul apare ca cea mai importanta bariera la cresterea procentului de alimente organice din cosul de cumparaturi. Acest lucru inseamna, de asemenea, in mod repetat, ca grupurile cu cele mai mari venituri si cele cu un nivel de educatie mai ridicat sunt cele care cumpara alimente ecologice mai frecvent.

A doua bariera este dificultatea de a gasi aceste produse in magazinele obisnuite, dar aceasta se schimba rapid. Este din ce in ce mai frecvent ca acum sa poti cumpara fructe si legume online. In plus, marile lanturi de supermarketuri au sectiuni de produse ecologice in majoritatea departamentelor.

Intr-o masura mai mica, alte argumente pentru a justifica consumul redus de alimente ecologice sunt: lipsa de incredere in autenticitatea acestuia, perceptia imperfectiunilor externe sau "defectelor cosmetice", ca fiind lipsa calitatii. Sau lipsa perceptiei ca alimentele organice furnizeaza mai multi nutrienti sau au alte avantaje fata de cele conventionale. Pe de alta parte, multi consumatori sunt afectati negativ de faptul ca aceste produse nu sunt promovate suficient de mult.

Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin, miercuri, 24 aprilie, la ora prânzului. Fructele se găseau la doi comercianți din piață, relatează presa din Sibiu. Dacă anul...
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#fructe, #legume, #cumparare fructe, #cumparare legume , #stiri life style