Sase carti inspirationale care arata minunat pe masuta de cafea din orice casa

Advertorial
Vineri, 23 Octombrie 2020, ora 11:56
6145 citiri
Sase carti inspirationale care arata minunat pe masuta de cafea din orice casa
Sursa foto: Pexels

O sufragerie cu adevarat completa va fi nelipsita de masuta de cafea. De foarte multe ori te impotmolesti aici, nestiind ce sa alegi exact. Incearca sa te gandesti ca functionalitatea bate esteticul din cand in cand, mai ales daca ai spatiul limitat. Cu toate acestea, te poti juca cu decorarea acesteia. Imaginatia este limita, asa ca accesorizeaz-o in nuantele predominante ale incaperii si mizeaza pe flori de sezon pentru a da viata spatiului.

Un truc ingenios este sa cauti in magazinele de vechituri sau pe Instagram (acolo se gasesc adevarate comori) o tava argintata pe care sa o folosesti ca focus. Adauga langa ea doua, trei carti si niste lumanari parfumate. Iata cateva idei de carti pe care sa le adaugi in colectia ta si de care o sa te bucuri cu siguranta.

Fashion, parfumuri si frumos

Ce poate sa dea mai bine pe masuta din sufragerie decat o carte despre istoria parfumurilor? Nu este om care sa nu iubeasca aromele si, inconstient sau nu, fiecare dintre noi are o semnatura proprie. Esti atras catre o anumita mireasma fara sa-ti dai seama, de foarte multe ori cumparandu-ti acelasi parfum ani de zile. Asta inseamna ca stii foarte bine ce ti se potriveste, ceea ce este laudabil.

Iti recomandam sa achizitionezi "Perfume: The art and craft of fragrance", de Karen Gilbert. Desi cartea nu este tradusa in limba romana, un iubitor de parfumuri va aprecia secretele pe care cartea le dezvaluie. De altfel, stiai ca in spatele unui parfum de succes exista o adevarata psihologie?

Autoarea explica cum poti sa iti creezi propria aroma bazandu-te pe modul in care mirosul manipuleaza comportamentul si starea de spirit. Ilustratiile sunt superbe, pline de culoare si rafinament. Daca iubesti fotografia, ar fi bine ca aceasta carte sa nu iti lipseasca din colectie.

Si daca tot suntem la acest capitol, cu certitudine ai auzit deja de parfumuri Tom Ford si de faimosul designer al caselor de moda Gucci si Yves Saint Laurent. Cartea "Tom Ford", scrisa de acesta si Bridget Foley, cu o prefata de insasi Anna Wintour, este Biblia oricarei iubitoare de fashion.

Ford a reinventat casa de moda Gucci, transformand-o intr-unul dintre cele mai provocatoare branduri din lumea modei. Gucci este asociat luxului datorita geniului antreprenorial si creativ al lui Ford. Vei admira peste 200 de imagini facute de recunoscuti fotografi, precum Mario Testino, Richard Avedon sau Helmut Newton. Cartea cuprinde si o serie de fotografii nepublicate pana atunci, asa ca nu o poti rata sub nicio forma.

Arta si culoare

Opt epoci fundamentale au facut istorie in arta, fiecare oferind o perspectiva unica. "Arta, o istorie ilustrata" face o incursiune in domeniu, de la picturile rupestre si civilizatiile antice, continuand cu arta bizantina si Renasterea, la Dali si minimalismul anilor '60.

Fiecare cultura priveste frumusetea in mod diferit. De fapt, oamenii sunt subiectivi cand privesc frumosul. Si nu-i nimic de condamnat in asta, din contra. Te invitam sa rasfoiesti paginile unei carti de colectie ingrijita de faimosul Umberto Eco: "Istoria frumusetii".

Autobiografii si oamenii care au schimbat destine

Richard Branson este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri ai lumii. A creat un imperiu extins la nivel global, ale carui companii nu au sediu central, nu cunosc ierarhie si cu birocratie extrem de mica. "Puterea virginitatii" o sa te cucereasca de la prima pagina, fiind o carte despre motivatie si succes, despre incredere si determinare.

"Viata mea - Charlie Chaplin" este o autobiografie al unui om remarcabil care s-a ridicat cu mult peste asteptarile sociale ale inceputului de secol XX. In spatele acestui artist sta omul Chaplin, cu un tata alcoolic si o mama cu probleme psihice. Stiai ca Charlie Chaplin a compus piesa "Smile", hit pentru Nat King Cole?

Cum toamna si-a facut deja simtita prezenta, iar soarele nu mai incalzeste ca inainte, o casa decorata cu stil si o carte savurata pe indelete, alaturi de un ceai fierbinte, sunt bucati de clipe care merita traite cu intensitate in oaza de bucurie pe care ti-ai creat-o.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#recomandari carti , #stiri life style