Vrei bodyguard? Vezi cat costa si de unde poti sa il angajezi

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 12:13
66888 citiri
Vrei bodyguard? Vezi cat costa si de unde poti sa il angajezi

Fie ca esti vedeta, persoana publica, om de afaceri sau pur si simplu s-a intamplat ceva si iti este teama sa iesi pe strada singur, un bodyguard ar putea fi solutia pentru problemele tale.

Din postura unui om care are nevoie de o garda de corp, am inceput o cautare pe Internet si imediat am gasit cateva site-uri ce pareau interesante. Am contactat reprezentantii acestora si am aflat ceea ce ne interesa.

La Elite Bodyguard Team am aflat ca o garda de corp angajata pe o perioada de 12 ore costa 300 de lei, in timp ce la Nei Guard, care face parte din NEI Holding, costurile pornesc de la 25 euro/ora/agent, adica 107 lei pe ora.

"Daca societatea noastra pune la dispozitie una dintre masinile firmei cu sofer sau bodyguard cu carnet de sofer, costurile se ridica putin. Ajunge in jurul sumei de 800 de lei, incluzand si permisul de port arma", ne-au informat reprezentantii primei firme, in timp ce la cea de-a doua toate acestea, plus avizul politiei, ar face ca tariful sa creasca pana la 60 de euro pe ora, adica la 258 de lei.

Un bodyguard angajat pentru o luna

Daca ai nevoie de aparare o luna intreaga, vei fi nevoit sa scoti din portofel 5.000 de euro pentru un abonament la Nei Guard. "Dupa 24 de luni se acorda un discount de 10%, pentru care nu exista conditii speciale", ne-au spus reprezentantii firmei.

Inainte de a ajunge clientul unei astfel de firme trebuie urmati cativa pasi. "Un lucru esential este analiza de risc, adica expertii nostri in probleme de securitate vor analiza situatia, traseul, eventualele obstacole si apoi va veni cu solutia finala si pretul", ne-a spus reprezentantul Elite Bodyguard Team.

In ce consta paza unei vedete - un intreg scenariu

Pentru a ne face o idee clara, acesta ne-a dat un exemplu al unei situatii cu risc minim.

"Situatia: o gardare a unei vedete, in care cel mai mare risc ar fi imbulzeala la autografe. Automat pe langa masina care o gardeaza mai punem la dispozitie inca o masina (control de rutina, avarie, pana, defectiune), care va prelua vedeta", ne-a spus acesta.

Inainte cu trei ore de eveniment, la localul stabilit stationeaza o masina in cel mai bun loc din parcare. "Cand masina cu VIP-ul ajunge, masina care tine locul de parcare pleaca. E jenant sa dai ture in jurul locatiei pentru a gasi loc de parcare", a explicat el.

Apoi unu sau doi oameni in civil se amesteca pintre trecatori, iar in situatii speciale exista o persoana care cauta un loc inalt si de acolo urmareste totul prin binoclu.

"VIP-ul mort sau ranit nu plateste!"

In plus, trebuie aduse in discutie si alarmele de perimetru, care se monteaza sub masina. Alte detalii sunt legate de localizarea prin GPS a VIP-ului si existenta a trei variante de traseu, in cazul in care este nevoie ca cel initial sa fie schimbat in ultima clipa.

Desi unui roman cu un salariu mediu pe economie i s-ar parea putin spus piperate preturile, companiile de acest gen nu duc lipsa de clienti, fie ca sunt persoane publice sau oameni de afaceri.

"Actionam doar in limite legale, dar pasiunea cu care facem meseria ne evidentiaza. Ne ghidam dupa urmatorul motto 'VIP-ul mort sau ranit nu plateste', deci facem tot posibilul pentru integritatea corporala a VIP-ului", au adaugat cei de la Elite Bodyguard Team.

Fosti luptatori in Legiunea Straina

Orice persoana care doreste sa devina bodyguard trebuie sa indeplineasca, in primul rand, conditiile legale pentru acest job, sustin cei de la Nei Guard, in timp ce pentru a ajunge sa lucrati la Elite Bodyguard Team trebuie sa indepliniti cateva conditii.

"Agentii nostri sunt fosti luptatori in Legiunea Straina sau foste armate sovietice, cunosc cel putin o limba cu circulatie internationala, au aspect fizic placut, sunt experti in tehnici de autoaparare si atac si au cunostinte solide de prim ajutor medical", au adaugat ei.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...