Cum poti sa fii un ganditor mai bun

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 18:28
2481 citiri
Cum poti sa fii un ganditor mai bun
Foto: realsimple

Uneori am dori sa fim cei mai inteligenti si sa le luam fata celorlati cu ideile noastre minunate, insa nu prea ne iese. Exista insa cateva lucruri pe care le poti face pentru a incerca sa ajungi in frunte, sa fii recunoscut ca fiind un intelept.

Vrei sa ajungi sa fii un ganditor mai bun? Reale Simple te invata cum sa o faci.

Atinge-ti emotiile. Gandurile noastre constiente sunt doar o parte din ceea ce se intampla in creierul nostru. La un moment dat, inconstientul ia cantitati foarte mari de informatii de care nu suntem constienti si proceseaza repede totul.

Pe baza concluziilor, creierul genereaza emotii. Asa ca nu ignora acel sentiment subtil care iti spune sa nu comanzi somonul special. Supercomputerul personal incearca sa-ti spuna ceva.

Nu gandi sub presiune. Daca trebuie sa iei o decizie importanta, nu o lua daca simti ca exista foarte multa presiune pe tine. Stai cateva minute si analizeaza situatia foarte bine, inainte de a hotari.

Ia in considerare punctele de vedere alternative. Jucatorii profesionali de poker aplica o modalitate simpla atunci cand banuiesc un alt jucator ca triseaza: iau in calcul modul in care jucator ar actiona daca nu ar trisa. Filtrele naturale ale creierului confirma ceea ce crezi. Aceasta modalitate este foarte limitata si periculoasa, deoarece este posibil sa te fixezi pe niste raspunsuri gresite.

Pune-ti preferintele la incercare. Obisnuiesti sa consumi un vin anume, sa mananci un singur fel de paine sau, pur si simplu, esti fixat pe un singur lucru? Fa un mic test. De exemplu, daca obisnuiesti sa consumi un singur fel de vin scump, pune pe cineva sa cumpere mai multe feluri de vin si sa iti toarne in mai multe pahare. Apoi gusta-le. Vei fi suprins sa afli ca o sa iti placa si un vin mai ieftin.

Fa dusuri mai lungi. Numeroase studii au demonstrat ca momentele de intuitie apar atunci cand nu suntem constienti ca ne gandim la o problema ce nu ii dam de cap, adica atunci cand facem dus sau ne plimbam.

Fii sceptic in privinta amintirilor tale. In ultimii ani, oamenii de stiinta au demonstrat ca amintirile umane sunt surprinzator de incorecte. Amintirea unui eveniment schimba structura amintirii respective in creier. Detaliile se pierde, iar relatarea se schimba. Cu cat te gandesti mai mult, cu atat mai mult amintirea ta devine mai putin precisa.

Nu te astepta ca in timpul unei diete sa termini careul de cuvinte incrucisate. Zona creierului responsabila cu gandirea este un pic mai slaba in lipsa unei alimentatii sanatoase.

Analizeaza-ti greselile. O trasatura comuna a oamenilor de succes este dorinta lor de a se concentra pe stangaciile lor. Chiar si atunci cand fac ceva bine, ei analizeaza si vor sa afle ce ar fi trebuit sa faca pentru a iesi si mai bine.

Din cand in cand viseaza cu ochii deschise. Uita de eficienta. Oamenii de stiinta au descoperit ca visatul cu ochii deschisi este un un instrument important pentru creativitate.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#sfaturi ganditor bun, #sfaturi tinere minte , #tineri