Lucrurile pe care ai putea sa le regreti dupa ce treci de 30 de ani

Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 18:31
5970 citiri
Lucrurile pe care ai putea sa le regreti dupa ce treci de 30 de ani
Foto: Wikimedia

Atunci cand suntem tineri, avem tendinta sa facem anumite lucruri in exces sau sa nu le facem deloc.

Astfel, pe masura ce anii trec, ajungem sa regretam ca nu am actionat intr-un fel sau altul la momentul potrivit. Tocmai de aceea, Business Insider a facut o trecere in revista a lucrurilor pe care am putea sa le regretam dupa 30 de ani, in cazul in care nu le facem la timp.

Presiunea lui "trebuie"

Cand te apropii de varsta de 30 de ani, incepi sa te gandesti mai mult la faptul ca trebuie sa iti cumperi o casa, sa faci copii, sa te casatoresti sau sa ai deja o cariera solida.

Renunta la astfel de ganduri si fa doar ceea ce iti aduce fericire de moment, fara a mai incerca sa te incadrezi intr-un tipar care nu-ti produce satisfactii.

Neglijarea parintilor, transformarea jobului intr-o prioritate

Atunci cand suntem tineri avem mereu lucruri mai importante de facut decat sa ne petrecem timpul cu parintii. Totusi, ar trebui sa avem in vedere faptul ca ei imbatranesc si nu vor mai fi in putere mai tarziu.

In aceeasi masura, ar fi bine sa avem in vedere si faptul ca daca punem munca pe primul plan si ii neglijam pe cei din jur, am putea sa regretam mai tarziu.

Atitudinea negativa

Uneori, ajungem sa ne inconjuram de persoane pesimiste si sa preluam, fara sa ne dam seama, din atitudinea lor. Ar fi bine sa evitam acest lucru si sa reevaluam relatiile pe care le avem cu cei care vad doar partea goala a paharului.

Daca nu o facem, s-ar putea nu doar sa regretam la un moment dat, ci sa constatam chiar ca nu mai putem face nimic pentru a ne schimba propria atitudine.

Prea batran pentru anumite lucruri?

Ni se intampla adesea sa refuzam sa facem anumite lucruri pentru ca ni se pare ca suntem prea batrani pentru ele. Daca pana in 30 de ani credem astfel, ar trebui sa ne gandim cum o sa fie la 50 sau la 60 de ani.

In schimb, ar fi mai indicat sa ii dam vietii o sansa, sa traim fiecare experienta cu sufletul tanar si sa nu renuntam niciodata la copilul din noi.

Ne punem mereu pe un plan secund

Exista persoane care ii pun mereu pe ceilalti pe primul loc, neglijandu-se pe sine. Daca s-ar gandi mai mult la ei insisi, relatiile lor interumane s-ar imbunatati.

Astfel, ar trebui sa incercam sa avem mai multa grija de noi, de dorintele noastre si sa nu regretam niciodata ca ne-am pus nevoile pe primul loc, deoarece asta conteaza mai mult decat orice.

Iti neglijezi corpul

In cazul persoanelor care se considera prea batrane desi nu sunt in varsta devine un paradox faptul ca se neglijeaza si fac tot felul de lucruri pe care doar oamenii imaturi le fac.

Daca nu renunti la mancarea de tip fast-food si nu faci miscare fizica, s-ar putea sa imbatranesti mai devreme decat ti-ai imaginat si sa regreti asta.

Lasi oportunitatile sa treaca pe langa tine

Faptul ca nu profiti de toate sansele pe care viata ti le ofera te incarca de griji. Scapa de aceasta atitudine, asuma-ti riscuri si traieste mai mult.

Economii sau calatorii

Cand suntem inca tineri, nu suntem neaparat si chibzuiti. Astfel, neglijam faptul ca ar trebui "sa punem deoparte" pentru mai tarziu si investim banii in lucruri inutile.

Cei care vor sa nu regrete faptul ca nu economisesc suficient in tinerete ar trebui sa investeasca banii in excursii. Asa vor ramane cu amintiri multe si frumoase si vor avea ce povesti la batranete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#regrete 30 ani, #imbatranire regrete tinerete, #sfaturi tineri imbatranire , #tineri