11 obiceiuri care iti garanteaza succesul

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 12:18
5197 citiri
11 obiceiuri care iti garanteaza succesul

Te-ai gandit vreodata care este secretul oamenilor de succes? Cu siguranta, cei aflati in diverse topuri aferente celebritatii au stiut de la inceput care le sunt atuurile, dar au si adoptat comportamentul potrivit. Chiar daca nu se poate spune ca exista o reteta general valabila, unele obiceiuri sunt menite sa atraga si sa aduca succesul.

News.com.au a pus laolalta cele mai cunoscute astfel de comportamente pe care ar trebui sa ti le insusesti. Poate pe unele chiar le-ai adoptat, dar mai trebuie completate si cu alte cateva pentru a ajunge in top. Citeste mai jos cele 11 obiceiuri prin care vei atrage succesul:

1. Prezinta-ti reusitele discret si nu uita sa oferi credit si celorlalti, cand e cazul

O persoana de succes stie cum sa-si "ambaleze" frumos reusitele, astfel incat sa starneasca admiratia celorlalti, nu invidia. Respectul se castiga foarte greu, dar se pierde la prima propozitie in care pare ca ii desconsideri pe ceilalti.

Prezinta-ti succesele ca pe un rezultat firesc al actiunilor tale si lasa impresia ca oricine poate reusi daca adopta aceeasi atitudine. De asemenea, ofera credit si partenerilor tai, chiar daca stii ca mai au mult pana la un nivel inalt.

2. Comunica foarte bine in orice situatie

Simplu de spus, nu foarte usor de pus in practica, pentru ca trebuie sa fii propriul tau PR, sa adopti diplomatia atunci cand este cazul, pentru ca oamenii rareori doresc sa li se spuna direct anumite lucruri mai putin placute. Mai ales in lumea afacerilor, nu este bine sa lasi loc interpretarilor sau, mai rau, sa folosesti metafore, comparatii care ii vor baga pe ceilalti in ceata. Vorbeste si asculta-i, e cea mai buna cale spre o buna comunicare!

3. Retrage-te politicos

E clar ca o persoana de succes nu poate pierde timpul la intalniri lungi, petreceri oficiale sau discutii superficiale. Totusi, atunci cand e cazul, fa-ti iesirea politicos, astfel incat sa nu superi pe nimeni. Nu e cazul sa expui scuze inutile, ci doar sa multumesti celorlalti pentru prezenta si sa ii asiguri ca intalnirea a fost una fructuoasa.

4. Fii un fin cunoscator al multor domenii

Ideal ar fi sa ai o cultura bogata, astfel incat sa poti sustine conversatii pe orice teme. Oamenii de succes au aceasta aura a inteligentei, asa ca nu ai vrea sa ii dezamagesti pe cei din jur. Domenii ca vinurile, tigarile fine, arta, literatura, calatoriile se aduc foarte des in discutie, asa ca asigura-te ca vei face fata situatiei.

5. Insuseste-ti codul bunelor maniere

Lumea buna a societatii pune inca accent (sau ar trebui) pe mici detalii precum folosirea formulelor de politete, eticheta corecta intr-un restaurant sau intr-o conversatie cu o persoana de sex opus, modul de exprimare intr-o discutie etc. Asadar, in cazul in care nu esti familiarizat cu codul bunelor maniere, citeste o carte despre acest subiect si invata regulile in cel mai scurt timp posibil.

6. Fii un bun orator

Acesta este punctul la care multi se poticnesc. Teama de a vorbi in public, in fata atator ochi, poate atinge cote maxime in cazul persoanelor nesigure pe ele sau care, pur si simplu, nu s-au nascut cu acest talent. Vestea buna este ca totul se invata, inclusiv abilitatea de a tine discursuri. Fii hotarat, sincer si natural atunci cand vobesti in public! Cu siguranta, iti vei cuceri audienta.

7. Cladeste-ti o retea de cunostinte

La un moment dat, interviurile clasice nu se mai aplica persoanelor care lucreaza de mult timp intr-un domeniu si au parte de recunoastere. Acestea sunt recomandate altora de cei cu care au lucrat, reusind sa urce pe scara ierarhica.

Cam la fel se intampla si in cazul oamenilor de success. Odata ce ai cunoscut persoane sus-puse sau pe care le apreciezi, e bine sa tii legatura cu ele pentru a-ti forma acea retea de cunostinte atat de necesara. Cum faci asta? Raspunde prompt la emailuri sau telefoane, onoreaza invitatii si stabileste intalniri destul de dese.

8. Calatoreste

Cunoaste tari, popoare si culturi noi. Experienta vacantelor indepartate te va imbogati spiritual si vei afla o multime de informarii pe care le vei impartasi celorlalti. Sa nu mai vorbim de timpul in care vei putea discuta despre aventurile tale pe meleaguri straine, starnind interesul si admiratia celor din jur.

9. Fii optimist si pozitiv

Pesimismul si gandirea negativa nu sunt potrivite unui om de succes. Esecuri avem cu totii, insa daca ne-am abandona idealurile la primul obstacol, lumea ar fi mult mai saraca in invingatori. Asadar, fii optimist, gandeste pozitiv, nu te lasa infrant de niciun insucces si transmite-le si celor care lucreaza cu tine aceasta atitudine.

10. Imbraca-te adecvat

Adopta un stil vestimentar propriu. Apeleaza la un designer sau foloseste-te de propriile abilitati. Nu trebuie neaparat ca fiecare nasture sau buton sa fie de firma, dar imbraca-te totusi adecvat cu pozitia ta.

11. Fii la curent cu tot ce se intampla in jur

Fie ca vorbim despre evenimentele din companie, cele din viata privata a persoanelor dragi sau cele din politica, economie sau alte domenii, e obligatoriu sa fii la curent cu tot. Fa o selectie a subiectelor care te intereseaza si asigura-te ca informatiile nu-ti trec doar pe langa urechi. Nu vei putea razbate daca te inchizi in cochilia ta, gandind ca unele domenii nu trebuie sa te intereseze sau ca nu ajung la nivelul pregatirii tale.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#sfaturi succes profesional, #oameni de succes sfaturi, #sfaturi scces cariera, #trucuri succes profesional , #trucuri