Aranjamente inedite pentru masa festiva (Galerie foto)

Luni, 18 Martie 2013, ora 18:15
35891 citiri
Aranjamente inedite pentru masa festiva (Galerie foto)
Foto: James Baigrie

Ori de cate ori pregatim o cina festiva, arajamentele folosite sunt deosebit de importante. Ele sunt cele care dau un plus de creativitate si culoare, transformand cu totul incaperea.

De acum, e timpul sa uiti de acele decoratiuni scumpe, pentru ca si tu te poti transforma peste noapte in decoratorul perfect, cu ajutorul celor 20 de trucuri prezentate mai jos.

Conform Real Simple, realizarea fiecarui aranjament nu dureaza mai mult de 5 minute, asa ca nu ai nevoie decat de ceva documentare, inainte de a trece la treaba.

Urari de bine

In cazul in care organizezi petrecerea aniversara a unei persoane dragi, cu siguranta te-ai gandit la niste metode mai speciale prin care ii poti infrumuseta ziua. O idee ar fi aceea de a taia bucatele de hartie, lungi de aproximativ 15 cm si late de 1 cm, pe care invitatii sa treaca urarile de bine.

Rasuceste apoi bucatile de hartie pe un creion si pune-le intr-un bol mai mare. Roaga sarbatoritul sa aleaga pe rand cate o hartiuta si sa citeasca urarea cu voce tare.

Bolul cu flori

Pentru aceasta decoratiune ai nevoie de un vas de bucatarie pe care nu il folosesti (bol, farfurie inalta, ceainic etc.) in care sa pui flori mari precum hortensii, trandafiri sau bujori. Arajamentul floral va fi de exceptie.

Merele plutitoare

Alege 3 sau 4 vase de sticla, pe care sa le umpli cu diverse cantitati de apa. Pune apoi in vasele respective mere verzi sau rosii, care vor pluti, oferind o imagine interesanta.

Acadele in nisip

Iata un aranjament ce aminteste de vara si umbrelutele de pe plaja. Umple o galetusa cu nisip, dupa care asaza in el acadele pe bat viu colorate.

Aranjament creativ

Varza rosie si florile de aceeasi culoare fac o combinatie reusita, asa ca incearca si tu aceasta varianta.

Aranjament fructat

Ia un bol mare, in care sa pui fructe de diferite forme si marimi, dar in culori asemanatoare.

Clopotei argintati

Asaza pe masa un bol transparent sau o vaza cu picior inalt. Pune in el bomboane rotunde, invelite in staniol.

Aranjament citrice

Asociaza fructele cu coaja neteda, cum sunt lamaile, cu alte produse de marimi mai mici si cu texturi diferite, cum ar fi nucile. Alege un container de sticla si plaseaza intai nucile, dupa care lamaile.

Cocteiluri colorate

Mai multe sucuri de diferite culori dau o nota distractiva mesei festive.

Flori din hartie colorata

Alege un bol in forma de V si pune in el un buchet de flori de hartie, viu colorate.

Palariute margarete

Asaza pe un platou mai multe portocale, deasupra carora pui cate o margareta. Acest aranjament va aduce un plus de luminozitate si buna dispozitie.

Aranjament cu fructe si flori

Intr-un bol transparent pune lamai, lime sau kumquat. Deasupra poti aseza flori in culori asemanatoare.

Aranjament de fructe

Pune cateva mici containere transparente cu fata in jos si asaza pe ele fructele, astfel incat la final ai un aranjament modern.

Rand de margarete

Un container dreptunghiular in care sa pui margarete si iarba va da un aer rustic mesei festive.

Amesteca si potriveste vasele

Chiar daca nu ai suficiente vase pentru decoratiuni, improvizeaza! Foloseste cutii de tort, galetuse pentru gheata, cutii de iaurt etc.

Aranjament cu garoafe

Ia un bol de salata si pune in el un vas cu garoafe viu colorate. Taie 3-4 centimetri din tulpina, asaza florile intr-un vas cu apa si dupa aceea plaseaza-l in acel bol.

Dovleacul cu flori

Taie partea superioara a dovleacului si scoate-i semintele. Aranjeaza cateva flori proaspete intr-un borcan cu apa pe care il pui in interiorul dovleacului.

Aranjament "heavy metal"

Nu ai nevoie decat de cateva vase galvanizate si fruze mari, uscate sau de culori inchise.

Conuri vedeta

In pahare sau alte vase din sticla, pune conuri naturale sau argintate, de diferite dimensiuni, si adauga cate o panglica festiva.

Ramuri naturale sau artificiale

Ramurile de copac, fie ele naturale sau artificiale, merg foarte bine alaturi de vasele din sticla.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#decoratiuni simple masa festiva, #aranjamente inedite masa festiva, #decoratiuni masa festiva imagini , #trucuri
Comentarii
Poza Cadillac
Cadillac
rank 5
"Aranjamente pentru O masa festiva" !!!