Feluri inedite in care poti folosi uleiul de masline

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 09:39
4932 citiri
Feluri inedite in care poti folosi uleiul de masline

Uleiul de masline este foarte sanatos pentru organismul uman, reducand posibilitatea aparitiei diverselor dureri, a bolilor de inima si a tensiunii prea ridicate. Toata lumea stie ca este bun pentru consum, dar el este la fel de valoros si atunci cand este folosit extern.

Iata care sunt cateva posibile intrebuintari, potrivit Care 2:

Fa-ti un scrub facial cu zahar

Zaharul iti va curata porii datorita faptului ca este abraziv, iar uleiul de masline iti va mentine catifelarea epidermei si o va hidrata. Formeaza o pasta din cele doua ingrediente si rasfata-ti tenul. Poti adauga si cateva picaturi din uleiurile esentiale preferate daca doresti un miros cat mai placut.

Hidrateaza-ti mainile si picioarele

Mai ales iarna, cand frigul actioneaza asupra pielii si o lasa aspra, crapata si uscata, uleiul de masline poate reprezenta cea mai buna crema posibila, atat pentru maini, cat si pentru picioare. Pune-ti apoi manusi sau sosete pentru a pastra umezeala cat mai mult cu putinta, astfel incat sa beneficiezi de un efect maxim.

Pentru par

Tratarea parului cu ulei este o metoda veche de sute de ani, fie ca este vorba de ulei de cocos sau de masline. Pune cateva picaturi in mana, amesteca si maseaza scalpul, dupa care piaptana si ai grija la uleiul sa se distribuie uniform pe firele de par. Lasa sa actioneze in jur de o ora si apoi spala cu sampon pentru a indeparta excesul.

Previne ghemotoacele de par in cazul pisicilor

Chiar si pisica ta se poate bucura de efectele benefice ale uleiului de masline. Incearca sa o hranesti cu un sfert sau o treime de lingurita de ulei din cand in cand pentru a preveni formarea de ghemotoace de par in stomacul ei, dar si pentru a avea o blanita mai sanatoasa si stralucitoare.

Te ajuta sa deschizi un fermoar mai usor

Vrei sa porti perechea preferata de cizme, caci se asorteaza perfect cu vestimentatia aleasa, dar observi ca un fermoar pur si simplu refuza sa se inchida? Daca nu este rupt, ci doar intepenit, poti da cu putin ulei de masline pe el si se va inchide si deschide mult mai usor.

Demachiant

Demachiantele din comert sunt de multe ori incarcate de chimicale si elemente nocive, care, in timp, s-ar putea sa ii faca rau tenului tau. Opteaza, in schimb, pentru uleiul de masline, care iti va indeparta fardul cu usurinta si blandete, hidratandu-l in acelasi timp.

Calmeaza o arsura de soare

Nu este bine sa ajungi sa fie nevoie sa tratezi arsurile propriu-zise, cel mai bine fiind sa le previi. Incepe sa-ti hidratezi pielea cu cateva zile inainte sa mergi la plaja si vei fi in afara pericolului.

Trateaza un scalp uscat

Uita de tot felul de sampoane minune care sunt incarcate de ingrediente dintre cele mai ciudate. Inmoaie-ti degetele in ulei de masline si maseaza-ti scalpul. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Revitalizeaza lemnul mobilierului

Amesteca doua parti de ulei de masline si o parte de zeama de lamaie si aplica solutia pe mobila cu un material fin. Vei vedea ca lemnul incepe sa straluceasca si va arata mult mai sanatos decat inainte.

Spala-te pe fata

Desi acest sfat suna destul de ciudat, multi specialisti in cosmetica spun ca obiceiul este cat se poate de bun pentru ten.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ulei masline intrebuintari, #ulei masline piele, #ulei masline sfaturi, #ulei masline beneficii , #trucuri