Make-up cu Mirela Vescan: Trucuri pentru unghii frumoase

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 09:26
4522 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Trucuri pentru unghii frumoase
Foto: Ziare.com

Intotdeauna ne interesam despre masti si tratamente pentru piele, insa tindem sa uitam si de sanatatea unghiilor. Make-up artistul Mirela Vescan a vorbit pentru Ziare.com despre cum trebuie sa ai grija de acestea.

"Unghiile sunt formatiuni anexe ale pielii, din keratina si au rol de protectie si de prindere. Acestea au mai multe elemente importante: partea libera, patul unghiei (corpul), lunula (o suprafata mica, alba, curba, aflata la baza unghiei), matricea (sau radacina, partea ascunsa sub cuticula-pielea din jurul unghiei) si marginile laterale", a explicat Mirela Vescan.

Specialistul a precizat ca fiecare element in parte este important pentru sanatatea unghiei si pentru aspectul estetic al mainii. Ea a adaugat ca aceste parti ale corpului pot fi fragile, prea dure, striate, casante, pigmentate si lista poate continua, asa ca trebuie sa stim cum sa avem grija de ele.

Make-up cu Mirela Vescan: Cum alegi fondul de ten

Iata cateva remedii practice pentru ingrijirea unghiilor

Mirela Vescam recomanda masajul cu ulei de ricin si spune ca ajunge o picatura pentru toate unghiile. Procedeul trebuie sa aiba loc seara.

"Se insista mult pe marginile unghiei. Este ideal pentru unghiile moi si casante", a spus ea.

Make-up cu Mirela Vescan: Machiajul la intalnirea de afaceri

De asemenea, make-up artistul sustine ca si uleiul de grau este bun pentru asa ceva.

"Uleiul caldut de grau, pentru unghiile fragile. Acesta se aplica pe unghii si degete dupa care se pun manusi de unica folosinta. Cel care face minuni este amidonul pe care-l contine uleiul de grau", a continuat ea.

In cazul in care aveti unghiile patate, Mirela Vescan a mai spus ca sucul de lamaie este bun datorita vitaminei C. La fel si pentru cuticule.

Make-up cu Mirela Vescan: Machiajul pentru ochi verzi

"Cand unghiile se pregatesc pentru procesul manichiurii, ar fi bine ca in apa calduta sa se adauge cateva picaturi de tinctura de smirna - 5% - care se gaseste in magazinele cu produse naturiste", este o alta recomandare a specialistului.

Make-up artistul mai spune ca este bine ca lacurile de tratament sa fie folosite intotdeauna inainte de a aplica ojele colorate. Acest lucru este important pentru ca ele contin materii prime filmogene (nitroceluloza), plastifiante (camfor), rasini, solventi, diluanti, gelifianti, agenti anti UV si ingrediente de tratament (calciu, vitamine).

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Make-up cu Mirela Vescan: Machiajul pentru tenul alb

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trucuri pentru unghii frumoase, #Mirela Vescan trucuri unghii, #Mirela Vescan Mirela Vescan machiaj, #Mirela Vescan sfaturi machiaj , #trucuri