Mici schimbari pentru o viata mai sanatoasa

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 12:11
3962 citiri
Mici schimbari pentru o viata mai sanatoasa

Deciziile mari sunt greu de luat si foarte greu de indeplinit, motivele fiind diverse, cum ar fi prea multe responsabilitati si sarcini. Insa, decat sa te dai batut si sa iti spui ca nu ai nicio sansa pentru a indeplini un anumit obiectiv, mai bine incearca sa il atingi prin pasi mici si s-ar putea sa fii surprins de cat succes vei avea.

Men's Health iti da cateva sfaturi care iti pot imbunatati sanatatea.

1. Nicio masa fara fructe sau legume

Un studiu realizat pe parcursul a 14 ani a aratat ca barbatii a caror alimentatie era bogata in fructe si legume aveau un risc cu 70% mai mic de a face diferite cancere legate de aparatul digestiv. Cel mai bine este sa mananci legume sau fructe la fiecare masa.

2. Spala-te pe dinti fara pasta din cand in cand

Acest mod de curatare a dintilor, cu periuta uscata, elimina tartrul in proportie de 60% si de asemenea reduce la jumatate riscul de a avea gingii care sangereaza. Dupa ce ai periat astfel dintii, clateste-te, scuipa si apoi spala-te si cu pasta.

3. Nu sari peste micul dejun

Un sondaj realizat cu ajutorul a peste 2.000 de oameni care au pierdut in medie 30 de kilograme si si-au mentinut greutatea pentru mai mult de cinci ani a scos la iveala faptul ca 78% dintre acestia luau micul dejun in fiecare zi a saptamanii.

4. Consuma mai mult suc de rosii

Doua-patru portii de suc de rosii pe saptamana pot reduce riscul de cancer la prostata cu pana la 34%.

5. Mananca peste

O portie de peste pe saptamana poate injumatati riscul de a face infarct. Secretul acestuia consta in acizii grasi omega-3, care se gasesc in special in pestele gras, precum somonul sau macroul.

6. Consuma afine

Aceste fructe contin anumiti compusi care imbunatatesc circulatia sangelui si sunt bogate in fibre solubile care purifica arterele. Consuma afine proaspete de trei ori pe saptamana.

7. Ajuta pe cineva

Persoanele care fac voluntariat cel putin o data pe saptamana sau ajuta pe cineva aflat in nevoie vor trai mai mult decat cele care nu fac acest lucru.

8. Fa abdomene (pentru durerile de spate)

75% dintre problemele de mijloc pot fi prevenite prin construirea unor muschi abdominali puternici. Fa cel putin 12 abdomene in fiecare zi.

9. Comanda pizza cu mai putina umplutura

Sau, daca nu poti face o astfel de comanda, indeparteaza tu o parte din alimentele care au grasime in exces, cum ar fi bucatile de salam, sunca sau branza.

10. Bea mai putina cafea

Cafeina din doua cesti de cafea accelereaza ritmul cardiac cu 16 batai pe minut.

11. Lupta pentru casnicia ta

Un mariaj in care nu te simti fericit mareste riscul de a te imbolnavi cu pana la 35% si reduce speranta de viata cu 4 ani.

12. Fa miscare (pentru a inlatura depresia)

40 de minute de exercitii fizice pot reduce nivelul de stres. Mai mult, unele studii au aratat ca o activitate fizica facuta in mod regulat poate fi la fel de eficienta ca si antidepresivele.

13. Mananca cirese (pentru insomnii)

Ciresele si sucul natural de cirese sunt bogate in melatonina, o substanta care te ajuta sa combati insomniile.

14. Verifica-ti perna

Indoaie perna pe jumatate si pune un pantof deasupra. Daca aceasta va reveni la forma initiala, atunci inseamna ca iti sustine in mod corespunzator capul si gatul.

15. Umezeste-ti corpul cu apa rece

In cazul in care te trezesti neobisnuit de devreme si apoi nu te mai ia somnul pana cand trebuie sa te ridici din pat, procedeaza in felul urmator: dupa ce te-ai trezit, ia un prosop, uda-l cu apa rece, iar apoi sterge-te pe brate, picioare, trunchi, si baga-te inapoi in pat.

Corpul are o temperatura mai mare in timpul somnului, iar dupa ce vei face acest lucru, se va incalzi si mai mult, astfel ca vei avea mai multe sanse sa adormi la loc si sa ai mai multe vise.

16. Imbunatateste-ti postura

Ridica putin oglinzile retrovizoare de la masina pentru a sta cat mai drept in timp ce conduci (facand acest lucru vei fi nevoit sa te indrepti de fiecare data cand trebuie sa te uiti in spate).

17. Apreciaza colesterolul dupa lentilele de contact

O dieta foarte bogata in grasimi, proteine sau alcool afecteaza capacitatea lacrimilor de a impiedica colesterolul sa se depuna pe lentile. Asadar, daca observi ca lentilele tale de contact au depuneri, mergi la un medic pentru o analiza a colesterolului. Imagineaza-ti ce face acesta arterelor tale din moment ce poate chiar sa distruga lentilele.

18. Ia vitamina E si o aspirina zilnic

O echipa de cercetatori a descoperit ca aceasta combinatie poate reduce depunerile arteriale cu pana la 80%.

19. Mananca o banana

Potasiul pe care aceasta il contine poate sa scada tensiunea arteriala. Una pe zi este suficient.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#trucuri viata mai buna, #viata sanatoasa sfaturi, #trucuri sanatate, #schimbari mici sanatate, #schimbari mici viata sanatoasa , #trucuri