Noua trucuri pentru calatorii reusite in strainatate. Turismul spre sfarsitul "erei pandemiei"

Sambata, 05 Iunie 2021, ora 22:55
3529 citiri
Noua trucuri pentru calatorii reusite in strainatate. Turismul spre sfarsitul "erei pandemiei"
Insulele Maldive, destinatie exotica, in voga printre romani FOTO Pixabay

O calatorie in afara tarii in "era pandemiei", odata cu intrarea in vigoare a certificatului verde digital, dar si cu relaxarea restrictiilor in multe state, este asteptata de multa lume.

Daca planuiti sa evadati in afara tarii in perioada urmatoare, Ziare.com va prezinta 9 sfaturi de care sa tineti cont pentru a avea o vacanta reusita in pandemie.

Restrictiile COVID-19

Chiar daca ne-am mai relaxat, pandemia nu s-a terminat. Asa ca inainte de a porni intr-o calatorie, asigurati-va ca stiti ce restrictii sunt in tara respectiva si ce reguli aveti de respectat.

Planurile se pot schimba in ultimul moment

Cand faceti rezervari, asigurati-va ca hotelul permite modificari fara penalitati. Sunt hoteluri care percep taxe pentru anularile din ultimul moment. Uneori, este mai bine sa alegem un lant mare hotelier, pentru a fi siguri ca daca nu ne primim banii inapoi, putem schimba data sau locatia. Si companiile aeriene pot cere bani pentru anularea sau amanarea calatoriei. Asadar, este bine sa optati pentru un pachet sau pentru o companie care va ramburseaza banii.

Ia cu tine doar ce ai nevoie

Impachetati doar ceea ce aveti nevoie si poate cateva haine in plus, pentru orice eventualitate. Ideal este sa calatoriti cat mai usor posibil, lucruri materiale se gasesc peste tot.

Verifica actele

In unele tari pasaportul sau buletinul trebuie sa aiba mai mult de sase luni pana la data expirarii. Asadar, este bine sa verificati din timp documentele, inainte de a pleca la drum.

Roaming

Apelurile internationale si internetul, de care suntem atat de dependenti, nu trebuie sa ne lipseasca intr-o calatorie internationala. Inainte de a pleca la drum, asigurati-va ca furnizorul de telefonie va pune la dispozitie optiuni cu apeluri si internet in roaming.

Incearca mancarea locala

Intr-o calatorie este foarte important sa incercam cel putin o masa traditionala locului. Verificati inainte care sunt cele mai recomandate restaurante pentru a fi siguri ca mergeti in locul potrivit si nu veti avea surprize.

Buna dispozitie

Fii politicos si respectuos atunci cand treci prin vama si securitate. Dar si in momentul in care ajungi la destinatie si cu localnicii.

Cunoaste-ti destinatia

Asigurati-va ca stiti, inainte de a ajunge, destinatia. Trebuie sa stiti ce obiective turistice puteti vizita, daca puteti cumpara bilete online, pentru a evita cozile si aglomeratia si orarul de vizitare. Cu cat stiti mai multe lucruri, cu atat veti fi mai eficienti pe parcursul calatoriei si veti putea vizita mai multe locuri.

Banii

In societatea in care traim nu mai este nevoie sa folosim cash tot timpul, insa intr-o calatorie este bine sa aveti banii care se folosesc in tara respectiva pentru situatii neprevazute.

5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
Paranoia spionajului se amplifică în Rusia. FSB blochează călătoriile oficialilor ruși în țările "neprietene"
Paranoia spionajului se amplifică în Rusia. FSB blochează călătoriile oficialilor ruși în țările "neprietene"
Rusia face tot mai dificilă deplasarea în străinătate pentru unii oficiali, din cauza temerilor că puterile străine ar putea încerca să obţină acces la secrete de stat într-un moment în...
#Calatorii, #vacanta, #covid , #trucuri