Sfaturi feng shui pentru un somn mai bun

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 18:11
12669 citiri
Sfaturi feng shui pentru un somn mai bun

Feng shui este o stiinta aparuta in urma cu cateva mii de ani in China, despre care se crede ca poate imbunatati calitatea vietii sub diferite aspecte si care devine din ce in ce mai populara si in Romania.

Mai exact, este un sistem de reguli de design interior, menit sa creeze un "qi pozitiv" (energie pozitiva), de care sa se bucure oamenii care ocupa spatiul respectiv.

Huffington Post a cerut parerea unui specialist in acest domeniu, din moment ce din ce in ce mai multe persoane au dificultati in a adormi sau a avea un somn de calitate. Sunt trucuri usor de aplicat in dormitorul tau, care te vor ajuta sa dormi mai bine.

1. Atunci cand intri in dormitor, energia ta ar trebui transformata din cea agitata de pe parcursul zilei intr-una odihnitoare, relaxanta. Alege culori relaxante pentru a-ti asigura un somn linistit. Verde, albastru si violet sunt odihnitoare pentru ochi si pentru spirit.

2. Asaza capul patului langa un perete solid. In feng shui aceasta regula se numeste "testoasa neagra" si face referire la o energie care te sprijina si te protejeaza (creeaza un fel de bariera).

3. Adu in dormitor elemente din natura cum ar fi scoici, pietre din gradina, o planta de ghiveci. Plantele filtreaza natural aerul, indepartand toxinele din acesta.

4. Este important sa vezi lesne usa dormitorului atunci cand stai in pat, acest lucru aducand calm si siguranta. Daca nu poti aseza patul in asa fel incat sa vezi usa, macar pune un clopotel la aceasta ca sa auzi usor cand intra cineva in camera.

5. Ai grija la ce pui pe peretele opus patului (aceasta regula este numita "pasarea rosie" in feng shui). Alege o pictura, o sculptura sau o fotografie care simbolizeaza ceea ce vrei sa atragi in viata ta.

6. Scoate fotografiile cu familia si prietenii din dormitor si pune-le in camere mai "sociale", cum ar fi sufrageria ori camera de zi. Dormitorul ar trebui sa fie un fel de sanctuar pentru tine, spiritul tau si visurile tale, iar singura persoana care poate sa imparta acest loc cu tine ar trebui sa fie partenerul tau.

7. Aparatele electronice creeaza un camp electromagnetic care poate cauza neliniste. E vorba nu doar de computer, televizor sau combina muzicala, ci si de ceasul cu alarma. Prin urmare, fereste-te cat mai mult de acestea cand se apropie timpul de somn (de preferat este sa nu ai in dormitor niciunul din aceste aparate).

8. De asemenea, folosirea spatiului de sub pat pentru depozitarea diverselor lucruri este o greseala din punctul de vedere al principiilor feng shui. Lucrurile de sub pat, mai ales daca sunt in dezordine, pot cauza neliniste, alergii si insomnii. Ideal este sa nu tii nimic acolo.

9. Daca esti in cautarea dragostei sau vrei sa iti imbunatatesti latura romantica a vietii, alege obiecte decorative care sa aiba doua componente, in pereche, (un suport de lumanari cu doua brate, un obiect de arta cu doi oameni, doua flori), dar niciodata un obiect cu o singura "ramificatie".

De asemenea, daca tii flori in vaza, arunca-le imediat ce au inceput sa se ofileasca, deoarece plantele care sunt pe moarte aduc energie negativa.

10. Cei care sunt deja intr-o relatie ar trebui sa aiba in camera obiecte in dublu exemplar, cum ar fi veiozele, pentru mai mult echilibru.

Inainte de culcare bea un ceai de musetel sau de menta, asculta un ghid de meditatie, citeste ceva placut sau scrie intr-un jurnal.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sfaturi feng shui dormitor, #feng shui somn linistit, #principii feng shui , #trucuri