Trucuri ca sa fii mai frumoasa vara

Joi, 22 Iulie 2010, ora 12:08
4162 citiri
Trucuri ca sa fii mai frumoasa vara
Prevention

Vrei sa stii ce poti face ca sa arati mai bine vara, cand soarele ameninta sa iti distruga frumusetea si prospetimea?

Afla din randurile de mai jos cateva sfaturi utile in aceasta privinta, care au fost structurate de prevention.com.

1. Exfoliaza-ti pielea corect

Daca iti doresti sa dai un plus de stralucire si finete pielii tale exfoliaza-te zilnic alternand produse care au un astfel de efect cu o exfoliere propriu-zisa, folosind zat de cafea spre exemplu, pentru a indeparta celulele moarte.

2. Protejeaza-ti buzele

Pe timp de vara foloseste un ruj sau un gloss care sa aiba un factor de protectie solara de cel putin 15. Daca nu stiai, buzele sunt extrem de sensibile la razele ultraviolete.

Cinci fructe minunate pe care trebuie sa le consumi in vara asta

3. Protejeaza-ti parul atunci cand inoti

Inainte de a intra in apa marii sau in piscina unge-ti parul usor cu crema cu care iti dai pe corp; aceasta formeaza o bariera impotriva clorului si a sarii.

4. Foloseste creme pe baza de cafeina

Dupa ce ai stat la plaja sau pur si simplu la soare da-ti cu o crema care sa aiba in compozitie si 1% cafeina. Aceasta reduce efectele negative ale razelor solare si, mai mult, s-a descoperit ca ar putea chiar sa impiedice dezvoltarea cancerului de piele.

5. Sporeste hidratarea

Dupa expunerea la soare fa un dus si apoi unge-te cu o crema hidratanta, iar apoi acopera-te cu un prosop umezit cu apa calda si stai asa cinci minute. Caldura activeaza ingredientele din lotiune.

Retete de mancare de vara, fara foc

6. Ajuta-ti unghiile

Pentru a evita ca unghiile tale sa devina mai fragile, mai ales daca inoti des, ia zilnic un supliment de vitamina B7 (sau biotina).

7. Epileaza-te mai bine

Daca folosesti aparatul de ras pentru a indeparta parul din anumite zone asteapta cel putin trei minute dupa ce ai intrat sub dus pentru ca firele de par sa devina mai moi, iar tu sa ramai apoi cu o piele mai fina.

8. Intinereste-ti mainile

Pe timpul zilei foloseste o crema pe baza de acid kojic, care atenueaza petele, iar noaptea aplica o crema care contine retinol, pentru a da un aspect mai ferm pielii tale. De asemenea, ai grija ca toate produsele sa aiba si un factor de protectie solara de cel putin 15.

9. Ai grija de scalp

Atunci cand porti palarii sau pur si simplu transpiri, pot aparea cosuri pe scalp. Pentru a le preveni foloseste servetele antibacteriene cu care sa te stergi deseori.

10. Samponeaza-te adaugand bicarbonat de sodiu

Factorii poluanti din timpul verii, care reduc stralucirea parului si intensitatea culorii - in cazul in care il vopsesti, pot fi indepartati mai eficient adaugand un varf de cutit de bicarbonat de sodiu atunci cand te speli cu sampon.

11. Dormi pe o perna imbracata in matase sau satin

Aceste materiale sunt mai blande atat cu parul cat si cu tenul tau.

Sandale comode si la moda pentru vara 2010 (Galerie foto)

12. Aplica uniform produsele autobronzante

Daca alegi sa iti inchizi nuanta pielii folosind astfel de produse ai grija sa aplici peste tot, chiar si in cele mai putin vizibile locuri, pentru a evita sa se vada pete sau diferente de culoare.

13. Evita clemele din metal

Orice clema din metal cu ajutorul careia iti prinzi parul il deterioreaza in plus la fiecare folosire, mai ales atunci cand este ud. Cauta accesorii care sa fie acoperite cu un material moale, chiar daca scheletul este tot din metal.

14. Ingrijeste-ti si picioarele

Pentru a avea picioare fine si frumoase ai grija sa le cureti frecvent folosind o piatra ponce. Stai mai mult timp in apa inainte, pentru a inmuia stratul de piele care este mai gros in special pe calcaie.

15. Prelungeste viata aparatului de ras

Top cinci coafuri pentru vara 2010

Pentru ca aparatul de ras sa fie functional mai mult timp, pune cateva picaturi de ulei de masline pe lame inainte de a-l folosi. Acest truc te ajuta sa obtii si o piele mai fina, deoarece micsoreaza riscul de a te taia.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#trucuri frumusete vara, #sfaturi frumusete pentru vara , #trucuri