Trucuri pentru a arata mai slaba si pentru a te mentine in perioada Sarbatorilor

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 08:36
4518 citiri
Trucuri pentru a arata mai slaba si pentru a te mentine in perioada Sarbatorilor
Foto: i.americanapparel

In special in perioada Sarbatorilor de iarna, cand tentatiile culinare sunt mai numeroase si mai mari, cele mai multe dintre femei se simt mai amenintate de kilogramele in plus.

Daca vrei sa arati mai slaba si sa iti mentii greutatea, urmatoarele trucuri adunate de Real Beauty ti-ar putea fi de folos.

1. Joaca-te cu nuantele

Daca ai solduri si coapse mai proeminente, combina o fusta conica neagra cu o bluza viu colorata, cum ar fi una care are nuanta fucsiei.

2. Poarta un sutien care iti ridica sanii

85% dintre femei poarta un sutien nepotrivit, in sensul ca face ca sanii sa fie mai jos decat ar trebui. Insa un sutien care ii ridica mai mult (fara a exagera, insa) alungeste spatiul dintre talie si piept, ceea ce face ca trunchiul sa arate mai inalt si mai subtire.

3. Alege bluze cu anchior

Si acestea te fac sa pari mai slaba insa, daca le porti, trebuie sa ai mai multa grija de pielea de pe gat si decolteu.

4. Scoate din sifonier unele haine care te dezavantajeaza

Printre acestea se numara tricourile si bluzele foarte largi, cele fara maneci (in cazul in care ai "aripioare" pe brate), fustele stramte din satin sau pantofii pana la glezna.

5. Poarta curele

O curea te poate face sa pari cu doua-trei kilograme mai slaba, creand acel aspect de clepsidra.

6. Lasa la vedere mai multa piele

Atunci cand ai bratele goale si un decolteu mai adanc (dar nu atat de mult incat sa fie provocator) vei da iluzia ca esti mai slaba.

7. Evita pantalonii prea stransi

Purtand pantaloni foarte stransi in talie, chiar si daca ai doar 3-4 kilograme in plus, acestia iti vor forta "colaceii" sa iasa in evidenta peste ei, ceea ce te face categoric sa pari mai grasa.

8. Dormi suficient

Atunci cand nu dormi 7-8 ore pe noapte se poate crea un dezechilibru intre hormonii responsabili cu foamea si satietatea, astfel ca vei fi tentata sa mananci mai mult. In plus, pot sa apara pofte culinare pe fond emotional - din cauza iritarii, a oboselii sau a stresului (acest lucru se poate intampla si cand esti foarte bucuroasa).

9. Ai grija la postura

Imbunatatindu-ti postura, indeosebi atunci cand astepti in picioare la vreo coada sau vorbesti cu cineva, poti nu numai sa pari mai slaba, dar si sa atenuezi uzura articulatiilor.

Iata ce sa faci: imagineaza-ti ca o linie dreapta uneste mai multe puncte ale corpului tau - pleaca de la ureche, trece prin umar, sold, genunchi si ajunge pana la mijlocul gleznei -, deci straduieste-te sa tii cont de ea; incordeaza abdomenul cat mai mult; lasa bratele sa stea atarnate in spatele cusaturilor de la pantaloni; incearca sa distribui greutatea cat mai uniform pe ambele picioare.

10. Mesteca incet

Potrivit unui studiu, mai multe femei care au consumat o portie de paste in noua minute au mancat 646 de calorii, insa altele care au mestecat mai incet, consumand acea portie in aproape o jumatate de ora, au mancat cu 70 de calorii mai putin si, in plus, s-au simtit si mai satule.

11. Inlocuieste sucurile cu apa

Un alt studiu, care a urmarit 240 de femei supraponderale, a scos la iveala faptul ca cele care au inlocuit bauturile dulci cu apa au pierdut cu cinci kilograme mai mult decat cele care au baut sucuri. De asemenea, este important sa consumi si alimente bogate in apa, cum ar fi o mare parte din fructe si legume (pepene, castravete etc.).

12. Consuma mai putina sare

Cu cat dieta ta este mai bogata in sare, cu atat te vei simti mai balonata. Cel mai simplu mod de a micsora cantitatea de sare ingerata este sa nu mai tii solnita la indemana.

13. Anticipeaza

Zilele mai aglomerate de dinaintea Sarbatorilor, cand pregatirile sunt intense, iti pot da peste cap programul de mese. Pentru a evita acest lucru este indicat sa te gandesti dinainte la cat de mult va fi afectata alimentatia si sa iti tii la indemana gustari sanatoase, cum ar fi nuci, alune, fructe uscate, iaurturi simple.

14. Mananca mai putin seara

Organismul arde mai putine calorii pe timpul noptii, astfel ca cel mai bine este sa consumi doua treimi din numarul de calorii inainte de seara, iar la cina sa mananci ceva usor si sa sari peste desert.

15. Fa exercitii fizice, alternand intensitatile

Poti sa alergi si timp de mai multe ore la o intensitate mica spre moderata si abia vei elimina caloriile pe care le consumi in 45 de minute de alergat in care alternezi intensitatile la fiecare cinci minute.

16. Evita bauturile carbogazoase

Acestea nu numai ca iti maresc stomacul si implicit abdomenul, dar si incetinesc digestia.

17. Consuma legume si fructe

Acestea contin mai multe vitamine si minerale decat alimentele gatite, stimuleaza sistemul digestiv si imbunatatesc absorbtia nutrientilor.

18. Mananca putin si des

Atunci cand iei cinci mese pe zi, riscul ca glicemia sa scada brusc si apoi sa determine aparitia unei senzatii acute de foame sau a unor pofte intense este mult mai mic.

19. Alege lactate pentru micul dejun

Aceasta este cea mai importanta masa a zilei, oferindu-ti energie timp de cel putin cateva ore. Pentru micul dejun sunt mai indicate lactatele, in special iaurturile cu un continut scazut de grasime. Poti sa adaugi nuci si fructe proaspete daca vrei sa faci un desert gustos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#trucuri mentinut greutate, #trucuri aratat mai slaba, #trucuri greutate sarbatori, #trucuri mancat sarbatori, #trucuri care slabesc , #trucuri