Utilizari surprinzatoare ale laptelui

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 16:51
9022 citiri
Utilizari surprinzatoare ale laptelui
Foto: ecosalon

Cei mai multi dintre noi beau lapte. Dar putini sunt cei care stiu ca laptele are si utilizari suprinzatoare. Unele folosesc calitatea de aliment pe care o are laptele, altele se bazeaza pe proprietatile si compozitia acestuia.

Cei care obisnuiesc sa bea lapte trebuie sa stie ca acesta are capacitatea de a taia pofta de mancare. Cei care se afla la dieta, dar se supun cu greu restrictiilor alimentare, trebuie sa stie ca ar trebui sa bea un pahar cu lapte cu 15 minute inainte de a se aseza la masa. Ideal este insa laptele degresat. Intr-un pahar de lapte sunt opt grame de proteine, suficiente pentru a te face sa mananci mai putin, scrie ecosalon.com .

Laptele este un balsam de exceptie si un ingredient de baza pentru mastile de par. Clateste-ti parul curat cu lapte, lasandu-l sa actioneze cateva minute. Clateste din nou si vei avea un par stralucitor si sanatos.

Poti combina laptele praf cu apa pana rezulta o crema groasa, pe care sa o folosesti ca pe o masca de par. Lasa-o sa actioneze cel putin 15 minute.

Un pahar de lapte caldut este leacul perfect pentru durerile de cap si pentru mahmureala. Actiunea sa este complexa; aduce proteine, ceea ce inseamna energie, hidrateaza si contine amino-cisteina, care are capacitatea de a neutraliza acetaldehida care se produce dupa excesul de alcool.

Laptele este ingredientul perfect pentru a marina carnea de peste. Laptele face pestele dulce si suculent.

Laptele poate repara crapaturile portelanurilor fine. Cum? Pune portelanurile care au fisuri sau crapaturi fine intr-o oala. Acopera cu lapte si pune pe foc. Cand clocoteste, da focul mic si lasa vasul pe foc inca o ora. Caolinul din care sunt facute portelanurile absoarbe, la temperatura inalta, calciul si mineralele din lapte si se.... reconditioneaza natural.

Laptele lustruieste natural tacamurile de argint. Pur si simplu curata tacamurile cu o carpa inmuiata in lapte. Poti sa folosesti si o pasta facuta din lapte praf si apa.

Laptele indeparteaza petele de cerneala. Cum? Pune in apa de spalat lapte fierbinte.

Laptele este unul din cele mai buna solutii pentru curatat pielea, fie ca este vorba de pantofi, haine de piele sau manusi. Curata obiectul cu o carpa moale inmuiata in lapte gras.

Laptele curata si da stralucire lacului folosit la mobila veche si pretioasa.

Laptele este un fertilizator eficient. In plus are efect antifungic. Plantele tale de apartament vor fi fericite sa primeasca o ceasca cu lapte o data pe saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#lapte utilizari nonalimentare, #utilizari neobisnuite pentru lapte, #lapte solutie curatare, #lapte masca par, #lapte ingrijire par piele , #trucuri
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Ati ramine surprinsi cite utilizari are laptele...