Se implinesc 150 de ani de la crearea smochingului (Galerie foto)

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 18:56
3254 citiri
Se implinesc 150 de ani de la crearea smochingului (Galerie foto)

Orice barbat arata extrem de atragator intr-un costum negru, iar cel mai elegant model este smochingul, sarbatorit luna aceasta, la 150 de ani de cand a fost creat.

Personajele care isi asociaza imaginea cu acest stil de imbracaminte nu sunt putine si nici insipide: de la personaje de film pana la membri ai familiilor regale.

Potrivit Business Insider, in 1861, cand a fost creat smochingul modern, a fost lansat ca o versiune mai putin formala a celui traditional, mai lung.

Cel care a venit cu ideea a fost un croitor de pe Savile Roe, care i-a creat un costum "de toata ziua" prietenului Printului de Wales, acesta mergand la un eveniment informal si avand nevoie de o tinuta pe masura, la New York.

Jean Robert-Houdin (1805-1871), parintele magiei moderne, spune ca uniforma adevarata a magicienilor trebuie sa fie smochingul.

In 1986, smochingul avea o coada foarte lunga la spate si trebuia asortat cu palarie bombata.

Smochingul era haina pe care trebuiau sa o poarte barbatii la evenimente semi-formale, fiind negru sau albastru-inchis, cu revere de satin sau rejansa.

In acest caz nu doar "coada" este taiata, ci si partea de jos a pantalonilor.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, costumul a capatat nuante mult mai diversificate, cum ar fi albul sau bejul, dar si o combinatie intre alb si negru.

In 1980 a capatat trasaturile unui costum de afaceri, cu accesorii precum butoni, buzunare false sau veste.

James Bond intotdeauna a purtat un smoching in filmele sale. Cel alb al lui Sean Connery din 1964 a ramas o adevarata emblema.

In 2002, Jackie Chan a jucat chiar in filmul "The Tuxedo", costumul sau avand puteri supranaturale.

Acesta apare in filme tot mai des, in 2009 Paul Rudd aparand in "I love you man" imitandu-l pe James Bond la o proba pentru nunta, imbracat in smoching.

Generatii intregi de adolescenti au purtat macar o data aceasta piesa de vestimentatie, atunci cand isi insoteau prietenele la bal.

Acesta a trecut chiar si granita masculinitatii, actrita Anne Hathaway aparand imbracata asa la Oscarurile din 2011, in timp ce a interpretat un cantec.

O persoana care iese in evidenta tocmai prin faptul ca refuza sa poarte asa ceva este Printul William, care a optat pentru o uniforma traditionala militareasca la nunta sa din 2011 cu Kate Middleton.

Astazi, haina este purtata de la ospatari pana la catei.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#smoching 150 ani, #smoching vechime, #smoching istorie, #smocking poze vechi, #smoching ocazii , #vestimentatie