Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Secretele stilistilor pentru organizarea tinutelor

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 18:13
3934 citiri
Secretele stilistilor pentru organizarea tinutelor

Te-ai intrebat vreodata cum de reusesc stilistii sa arate mereu impecabil, de la momentele in care se afla pe covorul rosu, pana cand ies sa-si plimbe catelul sau sa-si cumpere o cafea de la coltul strazii?

In niciun caz nu s-au nascut asa, ci este rezultatul unor studii pe care le-au urmat. E drept, si a simtului estetic pe care il au si a inventivitatii lor. Pe scurt, pana la urma, au analizat hainele si corpul uman in cel mai mic detaliu, pana cand au invatat ce arata frumos si elegant, cool si sexy sau ingrozitor de urat, conform Woman's Day.

Vrei cateva sfaturi rapide stil? Iata-le cumulate mai jos:

Gaseste perechea ideala de pantofi cu toc

O femeie trebuie sa poarte tocuri, chiar daca acestea nu sunt foarte mari. Designerul Gail Ambeau, din Mississippi, spune ca, cu cat este mai inalt tocul, cu atat piciorul va arata mai lung si mai subtire.

In plus, tocurile te vor face sa stai si cu umerii drepti, astfel incat vei avea o postura mult mai sexy. Daca iti este greu sa iti mentii echilibrul sau te dor picioarele, cauta incaltari cu platforma, caci acestea ofera o sustinere extraordinar de buna si nici macar nu o sa-ti dai seama ca esti "la inaltime".

Gaseste forma ideala

Hainele au o putere incredibila, atunci cand vine vorba de definirea formei corpului. Daca ai soldurile mai late, da impresia unei talii subtiri gasind o rochie care sa iti scoata in evidenta bustul si umerii, sa aiba o curea la mijloc si in jos sa fie larga, lejera.

Hainele nu trebuie sa atarne pe tine sau sa stea extrem de stranse, gata sa crape, asa ca ai grija sa cumperi exact masura care ti se potriveste. Pentru persoanele cu umeri mai lati sunt indicate decolteele in V. Cu cat acestea vor fi mai adanci, cu atat umerii vor parea si ei mai ingusti.

Ascunde-ti defectele

Daca nu esti innebunita dupa picioarele tale, fa ceva pentru a distrage atentia de la ele. Sub nicio forma nu purta fuste sau pantaloni colorati sau nuante pale. Evita si pantalonii cu foarte multe buzunare, care vor adauga grosime picioarelor.

Pentru a ascunde o burtica mai proeminenta, cauta bluze care sa aiba o banda mai lata in jurul taliei sau macar o culoare mai inchisa.

Nu-ti fie frica de costumele de modelare corporala

Astazi aceste costume care se muleaza pe corp, pe sub haine, sunt mult mai prietenoase si comode decat cele de acum cativa ani, asa ca incearca sa le porti si vei vedea ca ai de castigat.

Atunci cand probezi un asemenea costum, ai grija sa nu se simta extrem de strans, gandindu-te ca dupa 4 ore de purtat va fi si mai incomod. Multa lume nu alege corect marimile, aceasta fiind cauza pentru care apoi apare senzatia puternica de disconfort.

Cauta haine si in magazine in care nu te-ai astepta sa gasesti mare lucru

Mai ales atunci cand vine vorba de accesorii nebunesti, intra si in magazine in care in mod normal nici prin cap nu ti-ar trece sa o faci. In plus, femeile isi pot face cumparaturi si din departamentul barbatilor. O camasa masculina, un tricou in V su puloverele supradimensionate pot arata extrem de sexy si sic.

Din moment ce vestimentatia barbateasca este de cele mai multe ori butucanoasa si mai larga, incearca sa porti in partea de jos pantaloni stramti si curele in talie, astfel incat sa iti accentuezi feminitatea.

Poti apela si la accesorii pe care sa ti le faci singura, cum ar fi fundite si banderole de pus pe cap din esarfe.

Aprovizioneaza-te cu haine atunci cand sunt reduceri

Momentul in care sa iti cumperi haine este acela de final de sezon, atunci cand gasesti foarte multe reduceri. Indiferent cat de mult se va schimba moda pana anul viitor, intotdeauna se vor purta tricourile negre, vestele, pantalonii de lana si camasile.

Urmeaza trendurile, dar nu la extrem

Bineinteles ca vrei sa fii in pas cu moda, dar sub nicio forma nu vei avea de castigat daca vei avea haine precum cele de pe copertile revistelor, dar corpul tau nu va fi pus in evidenta si defectele ti se vor vedea de la o posta. Spre exemplu, daca tricourile scurte sunt la moda, dar abdomenul tau nu este unul prea plat, sub nicio forma nu ai de ce sa te conformezi acestui curent.

Daca este un sezon in care fustele scurte se poarta, cum este acum, dar silueta ta nu iti permite, cauta ceva care sa fie doar cu cativa centimetri mai sus de genunchi, asigurandu-te ca iti acopera cea mai mare parte din solduri.

Poarta si pantofi cu tocuri de culoarea piciorului, pentru a-ti alungi formele.

Da bani pe ceea ce merita

Nu te zgarci la buzuna,r atunci cand alegi niste piese vestimentare pe care le vei purta foarte mult timp si care nu vor iesi din moda niciodata. Un exemplu ar fi pantalonii negri, bluzele albe sau fustele stilou. Acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa se potriveasca perfect pe forma corpului.

Cumpara haine pentru marimea ta

Atunci cand mergi la cumparaturi, ai grija sa alegi exact marimea de care ai nevoie. Daca nu esti multumita de corpul tau, sa nu te gandesti ca ascunzandu-te sub o tona de material vei arata mai bine, caci din contra, acest lucru te va face sa pari si mai mare.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#haine femei sfaturi, #haine sfaturi stilisti, #haine forma corp , #vestimentatie