FRF, raspuns neasteptat in scandalul jucatorilor suspendati

Marti, 29 Iulie 2014, ora 17:47
3421 citiri
FRF, raspuns neasteptat in scandalul jucatorilor suspendati

Federatia Romana de Fotbal a oferit un raspuns halucinant in scandalul jucatorilor suspendati folositi de Petrolul si Astra in prima etapa a Ligii 1.

Rugat de Liga Profesionista de Fotbal sa clarifice lucrurile in aceasta disputa, forul condus de Razvan Burleanu s-a spalat pe maini de orice responsabilitate.

FRF, prin vocea secretarului general Gheorghe Chivorchian, a retransmis cazul inapoi la LPF, lasand totusi o posibilitate de scapare si in acest caz, prin implicarea Comisiei de Disciplina.

"In cadrul sedintelor de lucru asupra modificarii regulamentelor FRF, respective ROAF, RD si RSTJF, Liga profesionista a fost prezenta prin Secretarul general al acesteia. Prin urmare, aveti cunostinta atat de prevederile regulamentare care au fost analizate cu aceste prilejuri, cat si de efectele acestora.

In alta ordine de idei, consideram ca organismul abilitat cu solutionarea, de la caz la caz, a fiecarei chestiuni legate de sanctiunile disciplinare si modul lor de executare este Comisia de Disciplina. Desigur, comisia competenta se intemeiaza, in demersul ei judiciar, atat de dispozitiile regulamentelor interne ale FRF, cat si pe cele obligatorii ale FIFA si UEFA.

Astfel, ne exprimam increderea in competenta decizionala a organelor abilitate cu solutionarea fiecarui caz de natura disciplinara si ne declaram, in continuare, deschisi la propuneri de modificare constructive a regulamentelor", se arata in comunicatul FRF.

Petrolul si Astra sunt acuzate ca au folosit fotbalisti aflati in stare de suspendare in prima etapa a Ligii 1.

Haos in fotbalul romanesc: Reactia incredibila a LPF dupa scandalul din prima etapa

Pecanha, de la Petrolul, si Alibec, de la Astra, au fost eliminati in finalul sezonului trecut si au fost suspendati doua etape. Potrivit regulamentului, suspendarile sunt valabile doar in meciurile din Cupa Romaniei si campionat.

Cele doua cluburi au considerat ca si nou infiintata Cupa a Ligii se incadreaza la competitii in cadrul carora jucatorii isi pot ispasi etapele de suspendare, desi acest lucru nu este scris in regulament.

Cum nici FRF si nici LPF nu vor sa isi asume responsabilitatea deciziei, sunt sanse mari ca acest litigiu sa fie decis la Tribunalul de la Lausanne.

M.D.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Astra Petrolul jucatori suspendati, #FRF LPF jucatori suspendati, #FRF LPF scandal Liga 1 , #etape