Caz fara precedent in Liga 1: 10 echipe ameninta ca vor boicota inceputul campionatului

Luni, 11 Iulie 2016, ora 21:15
11821 citiri
Caz fara precedent in Liga 1: 10 echipe ameninta ca vor boicota inceputul campionatului

Liga 1 ar trebui sa inceapa in mai putin de doua saptamani, dar zece echipe ameninta ca vor boicota startul sezonului dupa o decizie luata de Federatia Romana de Fotbal.

Forul condus de Razvan Burleanu le-a impus echipelor din Liga 1 sa aiba in permanenta un fotbalist sub 21 de ani (sau eligibil sa joace in nationala de tineret), fapt ce a starnit o adevarata furtuna in Liga 1.

Decizia a fost aprobata in Comitetul Executiv al FRF, prin voturile apropiatilor lui Razvan Burleanu - oamenii de la ligile inferioare, futsal si fotbal feminin, si este executorie.

Cluburile din Liga 1 s-au opus, iar zece dintre ele au semnat o hartie prin care s-a solicitat readucerea in discutie a noii reguli. Numai ca FRF nu a dezbatut acest subiect, iar cluburile vor sa boicoteze startul sezonului, conform spuselor lui Florin Prunea, presedintele de la CSMS Iasi.

"Sa vina ei si sa joace in Liga 1, cei ce nu vor sa tina cont de parerea noastra! Nu se mai poate asa ceva, vom avea o pozitie transanta", a afirmat Florin Prunea la Digi Sport.

Cluburile din Liga 1 se vor reuni astfel marti intr-o Adunare Generala la sediul LPF, unde se va stabili daca startul sezonului va fi boicotat.

Ce varianta propune Liga Profesionista de Fotbal

Liga Profesionista de Fotbal sustine demersul cluburilor si a venit cu o varianta de mijloc pentru a atrage introducerea jucatorilor tineri.

Astfel, LPF a propus ca echipele ce folosesc jucatori tineri sa primeasca pana la 200 de mii de euro pe sezon, existand deja un fond creat in acest sens. FRF a refuzat insa sa dezbata aceasta propunere.

De ce sunt nemultumite cluburile

Lasand la o parte modul in care s-a aprobat aceasta regula, cluburile sunt nemultumite ca nu au avut suficient timp sa se pregateasca.

Regula a fost votata in iarna, timp insuficient pentru a "creste" fotbalisti tineri care sa faca fata la nivelul Ligii 1. Iar cand au incercat sa cumpere de la alte echipe s-au lovit de solicitari astronomice. Steaua a oferit 1.5 milioane de euro pentru Florin Tanase si 1 milion de euro pentru Razvan Marin, dar Hagi a refuzat propunerile.

In plus, o alta nemultumire pleaca de la faptul ca intreaga componenta a lotului trebuie data peste cap. Pentru ca, potrivit regulii, un fotbalist sub 21 de ani trebuie sa se afle mereu pe teren, antrenorii vor fi nevoiti sa tina pe banca mai multi tineri.

Iar daca antrenorul va dori sa schimbe un fundas dreapta, va trebui fie sa aiba un alt jucator de acest profil pe banca, cu varsta sub 21 de ani, fie sa opereze doua modificari. Intai sa scoata fundasul dreapta, iar apoi sa introduca, pe alt post, un alt jucator tanar.

C.S.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...