Caz fara precedent in Liga 1: 10 echipe ameninta ca vor boicota inceputul campionatului

Luni, 11 Iulie 2016, ora 21:15
11862 citiri
Caz fara precedent in Liga 1: 10 echipe ameninta ca vor boicota inceputul campionatului
Foto: Hepta.ro

Liga 1 ar trebui sa inceapa in mai putin de doua saptamani, dar zece echipe ameninta ca vor boicota startul sezonului dupa o decizie luata de Federatia Romana de Fotbal.

Forul condus de Razvan Burleanu le-a impus echipelor din Liga 1 sa aiba in permanenta un fotbalist sub 21 de ani (sau eligibil sa joace in nationala de tineret), fapt ce a starnit o adevarata furtuna in Liga 1.

Decizia a fost aprobata in Comitetul Executiv al FRF, prin voturile apropiatilor lui Razvan Burleanu - oamenii de la ligile inferioare, futsal si fotbal feminin, si este executorie.

Cluburile din Liga 1 s-au opus, iar zece dintre ele au semnat o hartie prin care s-a solicitat readucerea in discutie a noii reguli. Numai ca FRF nu a dezbatut acest subiect, iar cluburile vor sa boicoteze startul sezonului, conform spuselor lui Florin Prunea, presedintele de la CSMS Iasi.

"Sa vina ei si sa joace in Liga 1, cei ce nu vor sa tina cont de parerea noastra! Nu se mai poate asa ceva, vom avea o pozitie transanta", a afirmat Florin Prunea la Digi Sport.

Cluburile din Liga 1 se vor reuni astfel marti intr-o Adunare Generala la sediul LPF, unde se va stabili daca startul sezonului va fi boicotat.

Ce varianta propune Liga Profesionista de Fotbal

Liga Profesionista de Fotbal sustine demersul cluburilor si a venit cu o varianta de mijloc pentru a atrage introducerea jucatorilor tineri.

Astfel, LPF a propus ca echipele ce folosesc jucatori tineri sa primeasca pana la 200 de mii de euro pe sezon, existand deja un fond creat in acest sens. FRF a refuzat insa sa dezbata aceasta propunere.

De ce sunt nemultumite cluburile

Lasand la o parte modul in care s-a aprobat aceasta regula, cluburile sunt nemultumite ca nu au avut suficient timp sa se pregateasca.

Regula a fost votata in iarna, timp insuficient pentru a "creste" fotbalisti tineri care sa faca fata la nivelul Ligii 1. Iar cand au incercat sa cumpere de la alte echipe s-au lovit de solicitari astronomice. Steaua a oferit 1.5 milioane de euro pentru Florin Tanase si 1 milion de euro pentru Razvan Marin, dar Hagi a refuzat propunerile.

In plus, o alta nemultumire pleaca de la faptul ca intreaga componenta a lotului trebuie data peste cap. Pentru ca, potrivit regulii, un fotbalist sub 21 de ani trebuie sa se afle mereu pe teren, antrenorii vor fi nevoiti sa tina pe banca mai multi tineri.

Iar daca antrenorul va dori sa schimbe un fundas dreapta, va trebui fie sa aiba un alt jucator de acest profil pe banca, cu varsta sub 21 de ani, fie sa opereze doua modificari. Intai sa scoata fundasul dreapta, iar apoi sa introduca, pe alt post, un alt jucator tanar.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#boicot inceput Liga 1, #regula tineri Liga 1, #scnadal tineri Liga 1 , #meciuri