Cine se mai uita la meciurile din Romania? Liga 1, in cadere libera la audienta

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 21:09
2659 citiri

Partidele din liga 1 sunt tot mai putin urmarite de public, in prima parte a sezonului 2010/2011 inregistrandu-se o scadere cu 10% a audientei fata de perioada similara a campionatului trecut.

Principalul factor determinant al acestei alunecari ale cifrelor de audienta este tocmai contractul fabulos de cedare a drepturilor TV. Doua posturi de nisa, cu acoperire aproximativa, Digi Sport si GSPTV, sunt principalele canale ce transmit partidele din Liga 1, insa mai putin de jumatate dintre romani le si receptioneaza, dupa cum informeaza Adevarul.

Trebuie mentionat si faptul ca din acest sezon, Digi a preluat dreptul de a transmite cel mai important meci din fiecare etapa de la Antena 1, lasand postului din Baneasa optiunea 2. Din acest motiv, derbiurile au ajuns practic la jumatatea cifrelor de audienta din campionatul trecut.

Spre exemplu, meciul dintre Steaua si Dinamo din sezonul trecut, transmis de Antena 1, a fost urmarit, in medie, de 1,68 milioane de telespectatori, in timp ce in acest tur, pe Digi, doar 736.000 de fani s-au uitat la partida.

Asa s-a ajuns ca o singura disputa din acest tur al Ligii 1, respectiv CFR Cluj - Dinamo, sa aiba o medie de spectatori mai mare de un milion, asta in conditiile in care sezonul trecut nu mai putin de 12 derbiuri au depasit aceasta cifra.

Scandalurile, starnite si amplificate in timpul nenumaratelor emisiuni de profil, au contribuit si chiar au accentuat stare de fapt, tendinta de scadere fiind extrem de greu, daca nu chiar imposibil de stopat in viitor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#audienta Liga 1, #meciuri Liga 1, #transmisie Liga 1, #Antena 1 Digi Sport GSPTV , #meciuri
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Dar nici nu avem la ce sa ne uitam...Ne-am saturat de BLATURILE FOTBALULUI ROMANESC...
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Lumea nu mai pune " botul " ...................