Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Concluzii dupa prima etapa din Liga 1: Ce problema are FCSB, de ce nu a convins CFR Cluj si cine e surpriza rundei

Marti, 18 Iulie 2017, ora 12:18
9650 citiri
Concluzii dupa prima etapa din Liga 1: Ce problema are FCSB, de ce nu a convins CFR Cluj si cine e surpriza rundei
Foto: Hepta.ro

Intr-un campionat ce se anunta extrem de echilibrat, granzii Ligii 1 au incercat sa inceapa in forta si, in mare masura, au reusit.

Iata concluziile pe care le-am tras dupa meciurile din prima etapa:

1. Pe langa defensiva, FCSB mai are o problema - Fragilitatea defensivei este deja arhicunoscuta, insa meciul cu FC Voluntari a scos la iveala o alta problema pentru FCSB. Chiar daca are jucatori de top in linia ofensiva, FCSB sufera in continuare pe atacurile pozitionale. Asta deoarece fiecare jucator incearca sa rezolve individual fazele, in loc sa joace pentru echipa. Florin Tanase, Constantin Budescu si Denis Alibec au preferat actiunile pe cont propriu in loc sa ia decizii mai bune pentru echipa. Nu au reusit nimic util intrucat atingerile repetate de balon le-au oferit suficient timp celor de la Voluntari sa se replieze.

2. Dinamo chiar trage la titlu - Formatia lui Contra a intalnit o noua-promovata, dar chiar si asa a avut un joc solid cu Juventus Bucuresti, pe care l-a castigat cu 3-0. S-a vazut clar ca este pe drumul cel bun, mai ales ca are un antrenor foarte bun, care in intreaga cariera a pierdut doar trei meciuri in Liga 1. Campania de achizitii pare bine gandita, iar jucatori ca Nascimento si Albin vor aduce cu siguranta un plus.

3. CFR Cluj are o problema si de sistem de joc - La Botosani, CFR Cluj a facut 1-1 dupa un meci in care nu a convins. Dan Petrescu a inceput intr-un sistem 4-4-2, cu Bokila si Omrani in atac si Culio reprofilat ca mijlocas central. Cu acest sistem, ardelenii au avut mari probleme de tranzitie si au tinut cu greu de minge, Botosani controland in cele mai multe momente centrul terenului, inclusiv cand s-a jucat 11 contra 11. Ne asteptam ca Dan Petrescu sa renunte destul de rapid la acest sistem si sa treaca la un 4-2-3-1 in meciurile urmatoare.

4. Mangia a adus un plus de organizare la CSU Craiova - Fostul selectioner al nationalei de tineret a Italiei a preluat in aceasta vara Craiova si incepe deja sa se vada mana lui. Avantul ofensiv a fost mai temperat in partida cu CSM Poli Iasi, iar jucatorii atacau mai mult pozitional si nu incercau sa incheie fazele foarte rapid, asa cum se intampla in mandatul lui Gigi Multescu. A rezultat o victorie lejera, iar CSU Craiova poate spera la un parcurs bun in acest sezon daca va mai aduce cativa jucatori pentru a avea si un lot de valoare, nu doar un prim 11.

5. Viitorul inca mai convinge, dar sa nu ne grabim - Cea mai mare problema pe care echipele campioane au avut-o in ultimul an a fost gasirea unei solutii pentru a face fata atat in Liga 1 cat si in cupele europene. Viitorul a inceput convingator sezonul, dar ramane de vazut cum va evolua si dupa meciurile obositoare din cupele europe.

6. Timisoara nu mai e echipa din sezonul trecut - Banatenii chiar pot spera la mai mult decat la salvarea de la retrogradare in acest sezon. Alex Munteanu si Valentin Cretu s-au integrat foarte bine in banda dreapta, iar in meciul de la Chiajna s-au descurcat excelent. Timisoara nu doar ca a castigat, dar a si dominat aceasta partida si e o echipa schimbata fata de sezonul precedent.

Rezultatele inregistrate in prima etapa:

CSU Craiova - CSM Poli Iasi 2-0

Concordia - Poli Timisoara 0-1

Juventus - Dinamo 0-3

Astra Giurgiu - Sepsi Sfantu Gheorghe 1-0

FCSB - Voluntari 2-1

FC Viitorul - Gaz Metan Medias 3-0

FC Botosani - CFR Cluj 1-1

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#analiza etapa Liga 1, #rezultate Liga 1 , #meciuri