FRF a decis cand s-ar putea relua meciurile din Liga 1

Miercuri, 18 Martie 2020, ora 16:01
5167 citiri
FRF a decis cand s-ar putea relua meciurile din Liga 1
Foto: LPF

Campionatul Ligii I la fotbal, suspendat pe perioada starii de urgenta din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluat la 16 mai, situatie in care antrenamentele echipelor ar urma sa inceapa la 16 aprilie, a declarat, miercuri, Emilian Hulubei, presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania (AFAN).

Aceasta varianta de lucru a fost propusa in cadrul sedintei de miercuri a comisiei infiintate de Federatia Romana de Fotbal care discuta diferite scenarii de reluare a competitiilor la toate esaloanele si la care participa oficiali ai FRF, reprezentanti ai LPF si ai sindicatului fotbalistilor.

"S-au luat in calcul mai multe variante, iar cea mai probabila este cea cu inceperea antrenamentelor la 16 aprilie, dupa ce se incheie starea de urgenta, iar reluarea campionatului Ligii I la 16 mai. Asta ar fi cea mai buna varianta. In situatia asta meciurile din Cupa Romaniei se vor disputa numai intr-o mansa, nu tur-retur. Iar play-out-ul va intra cu 4 etape in luna iulie, dar play-off-ul se incheie inainte de 30 iunie, data stabilita de UEFA. Asta este una dintre variantele propuse, concluzia la care s-a ajuns in urma primei sedinte a comisiei de lucru infiintata de FRF, dar decizia finala se ia si dupa discutia cu cluburile", a afirmat Hulubei.

"A doua varianta ar fi ca meciurile din Liga I sa se joace intr-o singura mansa din 13 iunie. La Liga a II-a s-a propus sa se faca play-off si play-out cu 8, respectiv 10 echipe si tot cu un singura mansa. Iar la Liga a III-a la fel, tot play-off si play-out, 8 si 8, o singura mansa. Acum ramane sa se discute la nivelul fiecarei ligi si sa se ia o decizie", a mai spus presedintele sindicatului fotbalistilor.

Competitiile fotbalistice din Romania, intrerupte initial pana la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal cel putin pana la momentul ridicarii starii de urgenta. Aceasta a fost decretata la 16 martie de presedintele Klaus Iohannis pentru o perioada de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#reluare Liga 1 coronavirus , #meciuri
Comentarii
B
BARBIERU
rank 2
clejaniada da futbol tre reluata fix pe 30 februarie 2021 !!!