Situatie neasteptata in Liga 1: cine va televiza meciurile?

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 21:12
8973 citiri
Situatie neasteptata in Liga 1: cine va televiza meciurile?

Drepturile de televizare din Liga 1 au fost cumparate de Look TV pentru urmatorii cinci ani, insa lucrurile se pot schimba brusc.

Audienta postului Look TV a fost masurata in premiera in aceasta etapa, iar meciul dintre Steaua si Gaz Metan Medias a inregistrat zero puncte de rating pe publicul comercial (18-49 de ani).

In aceste conditii, specialistii din domeniu sustin ca Look va renunta in viitor la televizarea meciurilor, iar LPF va fi nevoita sa organizeze o noua licitatie.

"Cat de curand posibil, Look TV va fi in imposibilitate sa-si achite datoria pentru drepturile TV. In aceste conditii, liga va fi nevoita sa-i retraga drepturile TV pe care i le-a incredintat fara licitatie si sa organizeze licitatia de revanzare a acestora, asa cum spune legea. Eu asa cred ca se va intampla si, o spun inca o data, liga este responsabila de ceea ce se intampla acum in fotbalul romanesc", a declarat Cristi Iancu, reprezentantul unei companii de marketing care se ocupa de vanzarea publicitatii pentru mai multe cluburi din Liga 1, in Ring.

Acesta a mai afirmat ca situatia actuala nemultumeste sponsorii echipelor din Liga 1, care s-ar putea retrage.

"Sponsorii sunt extrem de nemultumiti si am discutat cu acestia chiar si despre retragerea lor din fotbal. Vizibilitatea la actualul detinator de drepturi pentru meciurile din Liga I este minima, iar vina principala, dupa parerea mea, este a Ligii Profesioniste de Fotbal. Nu este posibil asa ceva, ca cel mai important club din Romania - si ma refer la Steaua - sa faca audienta zero", a mai spus Iancu.

Look TV plateste in jur de 35 de milioane de euro pe sezon pentru transmiterea meciurilor.

Costurile de productie pentru o partida se ridica la aproximativ 30 de mii de euro.

Posturile Look TV sunt retransmise de UPC, Dolce TV si de alte companii mai mici locale.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...