Vezi cine a cumparat ultimele pachete cu meciuri din Liga 1

Luni, 27 Iunie 2011, ora 14:10
6009 citiri
Vezi cine a cumparat ultimele pachete cu meciuri din Liga 1

RCS&RDS a cumparat ultimele 6 pachete cu meciuri din Liga 1, a anuntat luni, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

45 de milioane de euro a platit RCS&RDS pentru cele 6 pachete, ceea ce inseamna ca LPF a incasat un total de 81,6 de milioane de euro pe drepturile TV ale urmatoarelor trei sezoane din Liga 1.

"RCS&RDS, partenerul nostru vechi si nou foarte serios si foarte bun, a cumparat restul de pachete incadrandu-se in cerintele europene de concurenta. Ei au fost singurii care s-au inscris, negociem pretul de doua saptamani. Am luat peste 100 de milioane de euro cu TVA inclus pentru drepturile TV", a anuntat Dragomir.

Vizibil multumit, Dragomir a tinut sa se laude pentru modul in care a negociat si sustine ca a bagat multe milioane de euro in conturile cluburilor.

"Cluburile primesc o suma foarte mare, mare de tot, de ordinul milioanelor de euro. Am fost felicitat de majoritatea cluburilor. Poate sa se zica orice despre mine, dar sunt un negociator excelent", a mai spus Dragomir.

Astfel, in urmatoarele trei sezoane ale Ligii 1, Digi Sport va transmite 7 meciuri pe etapa, iar Dolce Sport si Antena 1 cate o partida.

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, o conferinta de presa a presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

Desfasurarea conferintei:

FINALUL CONFERINTEI DE PRESA

"102 milioane de euro cu TVA inclus e suma totala pe care am incasat-o pe drepturile TV ale Ligii 1"

"N-am oprit un leu de la cluburi si va marturisesc ca atunci cand ma voi retrage, cand nu voi mai putea sa ajut cluburile"

"Cluburile primesc o suma foarte mare, mare de tot, de ordinul milioanelor de euro. Am fost felicitat de majoritatea cluburilor"

"Am luat peste 100 de milioane de euro cu TVA inclus pentru drepturile TV. Suma exacta nu pot sa o spun deoarece contractul este confidential"

"RCS&RDS, partenerul nostru vechi si nou foarte serios si foarte bun, a cumparat restul de pachete incadrandu-se in cerintele europene de concurenta. Ei au fost singurii care s-au inscris, negociem pretul de doua saptamani"

"Sunt foarte fericit ca majoritatea cluburilor au avut incredere in mine. Am respectat legislatia si regulamentele si am facut cele noua pachete"

A INCEPUT CONFERINTA

ora 13:30 - Se confirma ca Digi a luat cele 6 pachete, pretul fiind de 45 de milioane de euro + TVA.

ora 12:00 - Se zvoneste ca RCS&RDS ar fi cumparat drepturile TV ale ultimelor 6 pachete cu meciuri din Liga 1.

La licitatia din luna mai, LPF a vandut doar 3 dintre cele 9 pachete cu meciuri din Liga 1:

- Pachetul 1 a fost cumparat de Digi Sport - 13.200.000 de euro plus TVA

- Pachetul 2 a fost cumparat de Dolce Sport - 12.900.000 de euro plus TVA

- Pachetul 8 a fost cumparat de Antena 1 - 10.500.000 de euro plus TVA

Pe precedentele trei sezoane, LPF a incasat 85 de milioane de euro plus TVA pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1.

Citeste si:
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, 20 septembrie, că, după 25 septembrie, premier va fi cel care fi ales lider al partidului, el susţinând că va avea o relaţie...
Orban, întrebat dacă a stat la masă cu ”statul paralel”: Nu am folosit niciodată sintagma asta şi nici nu sunt adeptul
Orban, întrebat dacă a stat la masă cu ”statul paralel”: Nu am folosit niciodată sintagma asta şi nici nu sunt adeptul
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni seară, întrebat dacă a stat la masă cu statul paralel, că nu a folosit niciodată această sintagmă şi că nici nu a fost în vreo sufragerie...
Sursa: Ziare.com