Liga I in colaps, 3 echipe pot rata startul de sezon

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 20:14
3944 citiri
Liga I in colaps, 3 echipe pot rata startul de sezon

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, arunca in aer fotbalul romanesc, anuntand cu numai o saptamana inainte de startul Ligii I ca trei formatii sunt in pericol de a se retrage din campionat.

Mitica de la Liga sustine ca, pe langa International Curtea de Arges, mai sunt alte trei echipe care pot parasi Liga I din cauza problemelor financiare.

"Pe langa Pandurii Targu Jiu, mai sunt inca trei echipe care s-ar putea sa nu ia startul in noul sezon din cauza problemelor financiare. Sper sa putem incepe campionatul", a spus Dragomir la GSP TV, indicand ca principalul motiv pentru care echipele nu mai pot continua in Liga I este lipsa de implicare a autoritatilor locale.

"Nu mai sunt bani. Economia Romaniei e la pamant. Nu merge nimic in tara asta si nu au de unde sa vina banii. Daca nu se implica autoritatile locale, trei echipe vor ceda din punct de vedere financiar. E nenorocire. Nu poti sa mai sustii fotbalul, s-a terminat!", a mai declarat Dragomir.

Presedintele LPF nu a nominalizat formatiile cu probleme, dar a dat exemplul Timisoarei, echipa care are deja conturile blocate de ANAF din cauza datoriilor.

"Timisoara se poate desfiinta daca autoritatile locale nu o mai sprijina. Ce sa faca Iancu doar cu banii din drepturile de televizare? Ei reprezinta doar 10% din buget", a adaugat Dragomir.

Seful Ligii Profesioniste este convins ca cele trei echipe cu probleme vor ceda pe parcurs, chiar daca vor reusi sa debuteze in noul sezon: "O luna sau doua mai au cum sa supravietuiasca, dar apoi nu mai au de unde".

International Curtea de Arges este prima echipa care s-a retras din campionat din cauza problemelor financiare, locul lor fiind ocupat de Pandurii Targu Jiu, formatie retrogradata la finele stagiunii trecute.

Jucatorii si intreg staff-ul tehnic al echipei International Curtea de Arges, in frunte cu antrenorul Ionut Badea, trecut la Pandurii Targu Jiu pentru noul sezon care va debuta vineri, 23 iulie.

C.F.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#criza financiara Liga I, #retragere echipe Liga I, #Dumitru Dragomir , #program