Scenariu în afara regulamentului în Liga 1: ”E o situaţie nemaiîntâlnită ce avem noi acum”

Marti, 17 Mai 2022, ora 09:12
4130 citiri
Scenariu în afara regulamentului în Liga 1: ”E o situaţie nemaiîntâlnită ce avem noi acum”
FC Botoșani a învins Academica Clinceni în ultima etapă

Patronul FC Botoşani, Valeriu Iftime, a declarat, luni, că, în opinia lui, echipa moldoveană va juca prima fază a barajului pentru Conference League cu Rapid, dacă Sepsi va câştiga Cupa României. Potrivit secretarului general al LPF, Iustin Ştefan, citat de presa sportivă, această situaţie nu este prevăzută de regulament şi va fi discutată, marţi, de ligă cu FRF.

"Din câte ştiu eu, dar nu sunt foarte bine informat, adică nu ştiu ce prevede regulamentul, dacă Sepsi câştigă Cupa României, vom juca baraj cu Rapid, acasă la noi. E o situaţie nemaiîntâlnită ce avem noi acum. E o chestiune care nu ar trebui să ne dea atâta bătaie de cap, habar nu am dacă scrie în vreun regulament.

Dar aşa cum jucăm noi, acum, în România, nu ştiu dacă sunt regulamente pe lumea asta care să acopere toate situaţiile. Noi trebuia să batem Dinamo, ca să fim pe locul 7, pentru că aveam şi o sută de mii de euro în plus la buget.

Dacă Sepsi nu ia cupa, jucăm la ei, regulamentul rezolvă situaţia asta. Dacă Sepsi ia cupa, atunci lucrurile se complică. Eu vreau să ia cupa şi să jucăm la Botoşani un meci măcar, e frumos. Eu cred că va fi Botoşani - Rapid la Botoşani şi câştigătoarea joacă acasă la Craiova. Eu aş prefera un meci acasă la noi, pentru bucuria spectatorilor", a declarat Iftime, la Orange Sport.

Play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor s-a încheiat, luni, cu ultimele trei meciuri şi a stabilit configuraţia sezonului pentru partea a doua a clasamentului.

Rapid a pierdut, în deplasare, cu CS Mioveni, scor 2-3, FC Botoşani a trecut de Academica Clinceni, tot în deplasare, scor 4-0, iar Sepsi s-a impus cu 5-0 pe terenul FC U Craiova 1948.

Clasamentul final al play-out-ului este următorul: 1. Sepsi – 42 de puncte, 2. FC Botoşani - 41, 3. Rapid - 39, 4. U Craiova 1948 – 34, 5. UTA Arad – 33, 6. CS Mioveni – 31, 7. Chindia – 26, 8. Dinamo – 23, 9. Academica Clinceni - -13, 10. Gaz Metan - -38.

Au retrogradat direct în eşalonul secund Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş.

Locurile 7 (Chindia) şi 8 (Dinamo) vor disputa un baraj de menţinere/promovare în Liga 1 în dublă manşă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 5 şi 3, din Liga 2, Chindia Târgovişte, respectiv U Cluj.

De asemenea, locul 3 din play-off ar trebui să joace un meci decisiv pentru un loc în preliminariile Conference League cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out.

Dacă Sepsi câştigă, joi, Cupa României, în finala cu FC Voluntari, echipa din Sfântu Gheorghe îşi asigură deja participarea în Conference League, iar problema fără răspuns în acest moment este dacă FC Botoşani joacă un meci eliminatoriu cu Rapid sau evoluează direct cu Universitatea Craiova.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#liga 1, #play out, #regulament, #scenariu , #stiri fotbal