Anuntul care baga spaima in patronii din Liga 1

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 18:35
3295 citiri
Anuntul care baga spaima in patronii din Liga 1

Sezonul urmator al Ligii 1 s-ar putea disputa cu mai putin de 18 echipe! Asa suna anuntul Comisiei de Licentiere care baga frica in patronii cluburilor cu datorii din Liga 1.

Directorul Directiei de Licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Viorel Duru, a anuntat ca, incepand din sezonul urmator, locurile ramase vacante in Liga 1, in urma excluderii echipelor care nu primesc licenta, nu vor mai putea fi ocupate de alte formatii, ca pana acum.

Mai exact, echipele care au retrogradat matematic nu pot reveni pe prima scena in cazul eliminarii unui club care se claseaza pe locurile 1-14, iar cluburile care nu s-au clasat pe loc promovabil in esalonul secund nu pot ajunge in Liga 1.

Practic, Viorel Duru sustine ca la editia 2012-2013 a Ligii 1 vor lua parte doar gruparile care obtin licenta, indiferent de numarul acestora.

"E un an dificil, dar nu la fel de dificil ca anul urmator, cand vom evalua si datoriile catre stat. Pentru 2012-2013, cluburile beneficiaza de o pasuire pentru datoriile catre stat. Acum e ultimul an cand nu le evaluam. Daca nu isi iau de acum masurile necesare achitarii datoriilor catre stat, la anul le va fi si mai greu. Vor putea juca in Liga 1 numai cluburile care obtin licenta! S-a scos din regulament paragraful care facea referire la ocuparea locurilor vacante. Le-am comunicat cluburilor acest lucru la seminarul tinut la inceputul lunii decembrie 2011, dar este bine sa anuntam si acum.

Nu numai ca nu pot promova echipele din Liga 2 care nu se afla pe primele doua locuri din seriile lor, ci si cele din Liga 1, de pe locurile 15, 16, 17, 18 nu mai pot spera sa joace in Liga 1 cu conditia ca una de deasupra liniei retrogradarii sa nu ia licenta. Putem juca cu 15, 14, 13 echipe, cate vor lua licenta! Dintre cele patru echipe de Liga a II-a care vor ocupa locuri promovabile la finalul sezonului, vor promova doar atatea cate vor obtine licenta.", a declarat Viorel Duru pentru Sport Total FM.

In sezonul trecut, Sportul Studentesc a ramas in Liga 1 desi a incheiat campania pe pozitie retrogradabila (18), datorita excluderii formatiilor Politehnica Timisoara (locul 2) si Gloria Bistrita (locul 14) din cauza problemelor financiare.

Cluburile care nu si-au platit datoriile pana la 31 decembrie 2011 mai pot achita pana la 31 mai 2012, data la care se incheie procesul de licentiere pentru stagiunea 2012-2013

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Viorel Duru, #licenta liga 1, #comisie licentiere FRF, #patroni liga 1 , #stiri Liga I