Arbitraj video in Liga 1: Iata cat costa si cand ar putea fi implementat

Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 21:57
3885 citiri
Arbitraj video in Liga 1: Iata cat costa si cand ar putea fi implementat

Liga 1 ar putea beneficia de arbitraj video, numai ca LPF trebuie sa gaseasca fondurile pentru aceasta tehnologie.

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a anuntat ca Federatia lucreaza la implementarea arbitrajului video, proces care ar dura intre sase si opt luni.

Marea problema o reprezinta insa banii, LPF si cluburile din Liga 1 trebuind sa investeasca peste 700 de mii de euro pe sezon pentru a avea asistenti video.

"In momentul de fata avem un manager de proiect, stabilit la nivel de Federatie. Deci pot sa spun ca am facut cativa pasi in aceasta directie. Personal, am avut o intalnire cu CEO-ul furnizorului principal pentru Champions League si pentru Europa League, ma refer aici la Hawk Eye, si saptamana viitoare ne vom vedea din nou. Pentru implementare avem nevoie de 6-8 luni de zile, inainte de a intra live. Deci avem nevoie de 6-8 luni de zile de testare, din momentul in care luam aceasta decizie.

Aspectul cel mai important e legat de partea financiara. Am discutat si cu colegii de la LPF, in care Liga Profesionista trebuie sa gaseasca resursele financiare. Iar noi, bineinteles, sa investim in partea de resurse umane, ceea ce deja am inceput sa facem. Doar costul de tehnologie e undeva in jurul sumei de 700.000 de euro. Nu, per total, pe an, pentru implementare. Doar costuri de tehnologie. La aceste costuri trebuie sa mai adaugam costurile cu arbitrii care vor asigura asistenta video.

Pasul urmator este ca noi sa finalizam aceasta procedura, si anume acest dialog pe care noi il avem in momentul de fata cu un singur furnizor. Dupa care, dupa ce vom definitiva aceste discutii, sa putem discuta si cu alti furnizori de tehnologie. Pasul urmator este sa intram intr-un dialog cu televiziunile, pentru ca semnalul tv este acelasi si trebuie sa intram in posesia lui fara sa platim pentru el. Dupa care, dupa ce vom fi gata, urmeaza partea de pregatire a tuturor arbitrilor care vor fi implicati in acest program, iar LPF sa gaseasca componenta financiara care sa acopere aceste costuri. Deci altfel spus, cand LPF va reusi sa identifice resursele financiare, noi ca Federatie, si ma refer aici la CCA, vom avea nevoie de 6-8 luni pentru implementare", a spus Razvan Burleanu la Telekomsport.

Mai multi conducatori din Liga 1 au solicitat vehement introducerea arbitrajului video pentru a se corecta greselile comise de brigazile actuale.

Ramane de vazut daca vor fi dispusi sa investeasca o suma considerabila, banii urmand a fi luati, cel mai probabil, din suma primita pentru drepturile TV.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...