Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Colapsul Ligii 1, evitat cu "ajutorul" FRF

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 17 Aprilie 2012, ora 17:19
2351 citiri
Colapsul Ligii 1, evitat cu "ajutorul" FRF

Divizia nationala de fotbal, Liga 1, putea intra in colaps in aceasta vara, atunci cand mai mult de jumatate din echipele participante ar fi fost scoase din competitie din cauza conditiilor de licentiere. FRF a dat insa o mana de "ajutor", astfel ca intrecerea pastorita de Mitica Dragomir nu va avea de suferit.

Comitetul Executiv al Federatiei a decis, in aceasta luna, ca echipele din prima liga trebuie sa aiba terenuri de joc dotate cu instalatii de incalzire a gazonului. Acest articol de regulament era cunoscut de toti cei implicati, insa echipele aveau un sezon de gratie, in care sa faca rost de banii necesari pentru aceasta investitie.

Este de inteles faptul ca aceasta devansare nu a fost pe placul conducatorilor de cluburi, care s-au vazut practic obligati sa investeasca cateva sute de mii de euro in asemenea instalatii de incalzire a gazonului.

Dracul nu este atat de negru, dupa cum a explicat chiar directorului procesului de licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, pentru Ziare.com.

"In regulamentul FRF de Organizarea a Activitatii Fotbalistice (ROAF), la art.40 (4), se stipuleaza ca, incepand cu sezonul 2012-2013, este obligatorie dotarea cu instalatie de incalzire a terenului de joc pentru stadioanele pe care se organizeaza jocuri din campionatul Ligii I. Acest articol a fost introdus in ROAF in luna aprilie 2011. Comitetul Executiv al FRF a decis, in acesta luna, ca sa nu existe un an de gratie pentru cluburile nou promovate, privind dotarea trenului de joc cu incalzire.

Astfel, s-a modificat art. 40 (3) din ROAF, in mod corespunzator. De asemenea, s-a amanat cu un an competitional, respectiv incepand cu sezonul 2013-2014, cerinta de a fi acoperite un numar minim de locuri (3000 sau 5000) functie de capacitatea stadionului.

In ceea ce priveste obtinerea licentei de Liga I pentru sezonul 2012-2013,

cluburile trebuie sa dovedeasca fie ca detin folosinta unui stadion dotat cu instalatie de incalzire a terenului, fie ca au incheiat un contract cu o firma care va monta instalatia de incalzire a trenului de joc de la

stadionul pe care il detin in folosinta, pana la startul Campionatului

national Liga I, editia 2012-2013. Prin procedura de omologare a stadionelor de Liga I, conform art. 40 (2) din ROAF, in perioada de pauza competitionala din aceasta vara se va verifica existenta instalatiei de incalzire a trenului de joc. Cluburile care vor participa in Liga I, dar care nu vor putea proba ca au montat instalatia respectiva la stadionul pentru care au obtinut licenta in sezonul 2012-2013, vor trebui sa inchirieze un stadion care este dotat cu instalatie de incalzire", a explicat Duru pentru Ziare.com.

Ce inseamna acest lucru?

Procesul de licentiere pentru Liga 1 se incheie la sfarsitul lunii mai, moment in care echipele care au dreptul de a evolua in prima divizie vor fi instiintate despre verdict.

Cum nu se putea intrerupe acest retur pentru ca formatiile in cauza sa inceapa lucrarile la stadioane, acestea se vor efectua pe parcursul pauzei competitionale din vara iar presedintii de cluburi isi vor lua angajamentul ca ele vor fi terminate.

Inainte ca sezonul urmator sa inceapa, Viorel Duru si oamenii lui vor inspecta stadioanele pentru a vedea daca au respectivele instalatii.

Ce se va intampla daca nu le au? Nimic. In cel mai rau caz, echipele care nu au instalatia de incalzire a gazonului vor fi nevoite sa inchirieze stadioane care dispun de aceasta dotare pana in momentul in care se vor pune la punct.

Practic, dezastrul din Liga 1 nu va avea loc, cel putin nu din punctul de vedere al acestui criteriu de licentiere.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#colaps liga 1, #licenta liga 1, #viorel duru licenta liga 1, #incalzire gazon stadion romania, #incalzire gazon licenta liga1 , #stiri Liga I