"Angajatul FRF" ii da replica lui Dragomir. De ce n-a ramas Rapidul in Liga 1

de Marius Doroftei , Editor Ziare.com
Vineri, 09 August 2013, ora 10:43

   

"Angajatul FRF" ii da replica lui Dragomir. De ce n-a ramas Rapidul in Liga 1
Acuzat de Dumitru Dragomir ca a "distrus" echipele de traditie din Romania, Viorel Duru, directorul sistemului de licentiere din cadrul FRF, a explicat de ce nu putea Rapidul sa ramana in Liga 1.

"Angajatul FRF", asa cum a fost numit de Dragomir, a spus, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca deciziile comisiilor departamentului de licentiere au fost corecte, insa precizeaza ca ele au fost luate in baza dosarelor prezentate de cluburi.

Mai mult, Rapid si Universitatea Cluj s-au aflat in aceeasi situatie, ardelenii primind licenta la Lausanne, unde au prezentat, foarte probabil, documente suplimentare.

"Va pot spune ca deciziile comisiilor de licentiere ale FRF au fost luate in
concordanta cu regulamentul de licentiere a cluburilor si pe baza documentelor din
dosarele prezentate de cluburile solicitante de licenta.

Pana la data de 10 mai 2013, data la care Comisia de apel pentru acordarea licentei
cluburilor a luat decizia de refuzare a licentei cluburilor Rapid si U Cluj,
cazurile erau similare. Ambele cluburi nu indeplineau criteriul financiar din

regulamentul de licentiere. Neavand motivarea deciziei TAS in cazul U Cluj nu cunosc temeiul regulamentar si documentele care au fost avute in vedere pentru luarea deciziei de a se admite recursul, a se desfiinta decizia Comisiei de apel a FRF si a se acorda licenta pentru participarea la competitia Liga I, in sezonul 2013-2014, clubului Universitatea Cluj", a explicat Viorel Duru pentru Ziare.com

Licenta provizorie pentru Rapid?

Presedintele LPF a lansat ideea unei "licente provizorii" pentru giulesteni, pana la rezolvarea problemelor cu insolventa din instanta, insa Duru sustine ca aceasta nu exista in regulamente.

"Regulamentul de licentiere a cluburilor nu prevede posibilitatea acordarii unei
licente provizorii. La campionatul national Liga I pot participa numai cluburile care au dreptul de participare in competitie si detin licenta pentru sezonul respectiv, conform Regulamentului de organizare a activitatii fotbalistice", a mai spus Duru.

Pentru a sublinia corectitudinea procesului de licentiere din Romania, directorul FRF a dezvaluit ca acesta este supervizat de UEFA printr-o firma specializata.

https://ziare.com/mircea-sandu/dumitru-dragomir/dragomir-il-desfiinteaza-pe-omul-lui-mircea-sandu-1250084

"Anual, activitatea de licentiere a cluburilor este verificata de UEFA prin intermediul firmei de audit SGS, cu sediul in Elvetia. In ultimii patru ani am indeplinit de fiecare data toate cerintele UEFA privind standardul de calitate pentru licentierea cluburilor.

Inainte de anul 2010, am fost sanctionati de UEFA de doua ori pentru incalcarea
Regulamentul de licentiere a cluburilor, o data in anul 2007 si o data in anul 2009. In ambele situatii au fost acordate licente de Comisia de apel pentru acordarea licentei cluburilor, desi cluburile in cauza nu indeplineau conditiile financiare impuse de regulament", a explicat directorul departamentului licentiere din cadrul FRF pentru Ziare.com.

Doua echipe din Liga 1 nu au primit licenta pentru sezonul 2013/2014, Rapid si Universtatea Cluj, ambele aflate in insolventa.

Daca "sepcile rosii" au obtinut dreptul de a evolua in prima divizie la Tribunalul de la Lausanne, instanta suprema in sport i-a retrogradat pe giulesteni dupa ce FRF si LPF au inventat un baraj pentru a-i pastra in Liga 1.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3455 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
miti(ti)ca
- de craiova si timisoara , nu te-a ros grija ! ca nu te-au "uns" ca rapidu' !
brumburak
rank 5
Handicraftii de la TAS!
Si nu v-a placut comentariul meu in care ziceam ca TAS a dat doua solutii diferite in acelasi tip de caz.
Italianul ala care a judecat e handicraft (ca sa nu ma respinga cenzura)si a uitat ce s-a stabilit pentru U Cluj.
U Cluj nu are alte deocumente decat Rapid.
Deci Rapidului TAS i-a comis o nedreptate.
Pe care nu o vor recunoaste in veci pentru ca ei sunt niste elvetieni cu ifose iar noi niste romani amarati.
niculaeda
rank 5
@brumburak
- daca Lausanne e in elvetia , nu inseamna ca tribunalu' e format din elvetieni ! rapidu' n-are niciun drept sa joace in liga I !
Special1
rank 1
Daca te crezi amarit
Nu mai generaliza, eu unul nu ma simt si nici nu sunt vreun amarit. Problema la noi este hotia, spaga gainariile de doi lei, smecheria si altele sinonime. S-au incurcat hotii intre ei. Pe Poli si Craiova cum de i-au desfiintat si la olteni le-au luat si jucatorii. Merita astia de sus de la FRF si Liga sa fie violati fara vaselina doar asa de rodaj si pe urma trimis in pirnaie la mile multe ca fundasi. Jucatori ar fi dar intr-o societate 100% corupta ajung toti sa fie detasati de realitate si pur si simplu prostiti ca nu le mai vine sa joace s-au sa dea randament. Pai de ce ca banii tot aia sunt, pariuri la greu si restul prin cluburi. Parca-i circ mai lipsesc clovnii. Peace
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor