Daum nu-l vede pe cel mai bun tanar din Liga 1

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 04 Aprilie 2017, ora 07:41
7592 citiri
Daum nu-l vede pe cel mai bun tanar din Liga 1

Selectionerul Christoph Daum, atat de insistent in a se lauda singur cu reconstructia si intinerirea echipei nationale, il ignora cu buna stiinta pe cel mai bun tanar din Liga 1.

Meciul cu Danemarca, din preliminariile Cupei Mondiale, a fost o gluma din punct de vedere ofensiv pentru "tricolori", si asta in primul rand din cauza selectiei lui Daum, care a prins neasteptat de repede autismul caracteristic antrenorilor romani in privinta tinerilor.

Dincolo de neutilizarea lui Constantin Budescu, germanul i-a folosit in finalul jocului de la Cluj pe Dorin Rotariu si pe Andrei Ivan, fotbalisti a caror singura calitate pana in acest moment al carierei este varsta. In acelasi timp, cel mai in forma pusti din campionatul intern, Florinel Coman, a fost rezerva pentru reprezentativa de tineret intr-un amical cat se poate de irelevant.

Daca ati urmarit meciurile Viitorului lui Hagi din 2017 nu se poate sa nu il fi observat pe Coman. Mijlocasul in varsta de 19 ani este vedeta incontestabila a liderului Ligii 1 si, fara indoiala, cel mai in forma mijlocas ofensiv stanga roman.

In plus, are calitati care cu siguranta in vara ii vor aduce un transfer important.

Cu toate acestea, Daum l-a lasat la "tineret", preferand in locul sau jucatori care probabil au fost numai ca sa iasa la numar.

Este adevarat ca Florinel Coman a "explodat" practic in acest an, reusind sa isi castige postul de titular in echipa lui Hagi dupa golul superb cu Dinamo, insa revin la vechea discutie, rolul unui selectioner este acela de a chema la nationala cei mai in forma jucatori din momentul respectiv. Punct.

Ori Coman a aratat in ultimele doua luni mai fotbal decat au aratat in toata viata lor Andrei Ivan, Dorin Rotariu sau Gicu Grozav la un loc! Si cu toate astea, cei trei au fost la nationala mare, iar Florinel a fost trimis la "tineret".

O spun cu toata sinceritatea, imi e foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa inteleg logica lui Daum in acest context. De la transferul in Belgia, Rotariu a fost un jucator banal, care n-a iesit cu nimic in evidenta. Asta dupa ce la Dinamo nu s-a remarcat decat prin fragilitatea fizica ce il facea sa piarda mai toate duelurile unu la unu. Iar Ivan, desi are calitati de fotbalist de clasa, se afla intr-un moment in care pare ca isi doreste sa "traiasca" numai din talent, fara pic de munca.

Daca nu ne-ar fi fost aratat in tribune la cateva meciuri de Liga 1, l-as fi banuit pe Daum ca face selectia in functie de vreun joc pe calculator si nici asa nu-s convins ca nu e intru totul adevarat.

La cum arata campionatul intern in momentul de fata, maine daca am avea un meci al nationalei, selectia ar trebui sa inceapa cu Florinel Coman si sa se opreasca pana sa ajunga la Ivan, Grozav sau Rotariu.

Insa Daum vede lucrurile cu totul si cu totul altfel si incep sa nu mai fiu surprins ca Romania sa nu numai ca nu reuseste sa castige, dar nici macar nu inscrie vreun gol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Florinel Coman Hagi, #Florinel Coman nationala, #Daum nationala Florinel Coman , #stiri Liga I