Desfiintarea Cupei Ligii arata haosul din fotbalul romanesc

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 25 Mai 2017, ora 23:45
6404 citiri
Desfiintarea Cupei Ligii arata haosul din fotbalul romanesc

Fotbalul romanesc traverseaza un moment de haos, iar desfiintarea Cupei Ligii ne arata cat de mari sunt cu adevarat problemele.

In conferinta de presa de joi, sefii Ligii au pus desfiintarea celei de-a treia competitii interne in carca FRF si a piedicilor pe care le-ar pune forul condus de Razvan Burleanu prin refuzul de a avea un meci de baraj cu detinatoarea Cupei Romaniei pentru un loc de Europa League.

Ce nu au spus conducatorii Ligii este insa altceva. Cupa Ligii a fost reinfiintata in 2014, la putin timp dupa ce Gino Iorgulescu a devenit presedinte. Competitia, artificiala la prima vedere, promitea sa atraga interesul cluburilor prin premiile oferite, sponsorul punand la bataie jumatate de milion de euro pentru invingatoare.

Contractul a fost semnat pe trei ani si, surpriza, dupa finala din 2017, castigata de Dinamo, s-a incheiat.

Ca imaginea sa fie completa, trebuie spus ca inca de la finalul primei editii a Cupei Ligii, in vara lui 2015, sponsorul a facut presiuni pentru ca aceasta competitie sa aiba si o miza sportiva prin atribuirea unui loc de cupa europeana invingatoarei. Cum insa FRF este cea care decide distributia acestor locuri, competitia LPF a ramas una neatractiva din punct de vedere sportiv.

In 2017, avand o expunere mica si perspective foarte mici pe viitor, sponsorul s-a retras. Fara sutele de mii de euro oferite premiu, cluburile din Liga 1 au hotarat sa desfiinteze competitia pentru a mai aerisi programul competitional.

Faptul ca sefii Ligii nu au spus aceste lucruri si au prezentat o imagine trunchiata, in care FRF este singurul vinovat, arata ca acestia nu sunt dispusi sa isi asume responsabilitatea unui proiect atunci cand acesta nu are succes.

Din tabara vinovatilor nu putem exclude in niciun caz Federatia. Ca si Iorgulescu, Burleanu s-a comportat ca un stapan pe mosie. In loc ca cele doua foruri sa lucreze impreuna pentru a ajuta la formarea unei competitii puternice, care sa ridice nivelul fotbalului romanesc, sefii lor au profitat de fiecare ocazie pentru a-si pune bete in roate.

Si cam aici suntem. Avem la cel mai inalt nivel al fotbalului un grup de oameni care nu vad mai departe de propriul interes. Iar asta nu inseamna in niciun caz ca inainte era altfel. Dar te astepti ca pe masura ce trece timpul si se schimba liniile sa evolueze si lucrurile astea.

Cupa Ligii era, pentru ca vorbim deja la trecut, o competitie fortata. Dar putea deveni, cu numai putina colaborare, o competitie pe care cluburile ar fi luat-o in serios si care ar fi obligat unele echipe sa aiba loturi mai bune pentru a face fata pe cele trei fronturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cupa Ligii desfiintata, #LPF Cupa Ligii, #Cupa Ligii bani premii , #stiri Liga I