Detalii despre presupusul blat care a pus Liga 1 pe jar

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 15:07
2098 citiri
Detalii despre presupusul blat care a pus Liga 1 pe jar
Foto: bzi.ro

Un scandal urias a izbucnit in Liga 1 dupa ce Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, a dezvaluit ca Adrian Porumboiu, omologul sau de la FC Vaslui, i-a propus aranjarea unei partide.

La doi ani si jumatate de la presupusul blat, un fotbalist care a evoluat in respectiva partida face lumina.

Mijlocasul Sorin Stratila a evoluat pentru Astra in sezonul 2010/2011 si stie foarte bine ce s-a intamplat la intalnirea cu FC Vaslui.

Jucatorul sustine ca nici macar nu s-a pus problema unui aranjament, ba chiar dezvaluie ca Niculae si-a motivat fotbalistii cu bani grei desi echipa nu avea practic niciun obiectiv.

"Mi-aduc aminte ca inaintea meciului a intrat in vestiar patronul Ioan Niculae si ne-a cerut sa facem totul sa castigam. Cu cateva zile inainte ne mai vizitase o data si ne-a spus sa nu luam in calcul o eventuala prima din partea contracandidatelor Vasluiului, ca plateste el tot. A spus ca ne da 1.000 pentru fiecare punct castigat in fata Vasluiului, deci 3.000 pentru victorie. Ne-a vorbit ca nu vrea ca Porumboiu sa vina la noi acasa si sa ne bata. Nu-l inghitea pe Porumboiu si isi dorea foarte mult sa castigam cu Vasluiul. Treaba e ca ei aveau o superechipa atunci. Cred ca era cea mai buna din acel campionat.

Nu au venit alte contracandidate cu promisiuni, insa noi am vrut sa invingem. Pentru noi, ori ca am fi pierdut, ori ca am fi castigat, totuna era pentru ca ne aflam la mijlocul clasamentului. A fost un meci tare. Ei au jucat fara Wesley, o absenta importanta, dar ar fi putut castiga si asa. Au dat gol in prima repriza, dar eu cred ca, daca ar fi luat toate punctele cu noi, ar fi castigat titlul. Noi am luptat pana in ultimele secunde si am marcat in minutele de prelungiri. Pentru noi a fost bucurie ca aveam de incasat prima promisa. Dupa meci, Niculae a venit imediat in vestiar. Era extrem de multumit si ne-a felicitat pentru egal pentru ca nu-si dorea ca Vasluiul sa iasa campioana. A impartit banii promisi pe loc. Cate 1.000 de caciula", a dezvaluit Stratila in ziarul Ring.

Liga 1, lovita de un scandal monstru: "Mi-a oferit 600 de mii de euro pentru un blat!"

Ioan Niculae a declarat ca inaintea partidei a fost contactat de Porumboiu, care i-a propus un blat - Astra urma sa incaseze 600 de mii de euro pentru a pierde intalnirea.

Fostul mare arbitru a negat aceasta informatie, declarand ca niciodata nu a incercat sa aranjeze un meci.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#blat Astra Vaslui, #blat Liga 1, #Niculae Porumboiu scandal Liga 1 , #stiri Liga I