Dezastru in Liga 1: 9 echipe risca depunctarea in mai putin de o luna

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 14:50
2218 citiri
Dezastru in Liga 1: 9 echipe risca depunctarea in mai putin de o luna

Liga 1 este in pragul dezastrului, nu mai putin de noua cluburi riscand sa fie depunctate din cauza datoriilor.

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a facut o serie de precizari dupa declaratiile incendiare de luni, anuntand data la care va trimite propunerile de depunctare catre Comisia de Disciplina a FRF, aceasta fiind 15 noiembrie.

In mai putin de o luna vom afla, asadar, daca vom avea in premiera echipe depunctate din cauza datoriilor.

Haos de nedescris in Liga 1: dezvaluire incredibila facuta de un oficial FRF

Iata comunicatul de presa al lui Viorel Duru, transmis de FRF:

"1. Procesul de monitorizare financiara a cluburilor din Liga I are doua faze. La data de referinta 30 iunie cluburile trebuie sa raporteze situatia datoriilor. Daca acestea nu au datorii nu se vor mai afla in procedura de monitorizare financiara pentru sezonul aflat in desfasurare. Daca cluburile au datorii, acestea trebuie sa faca dovada pana la data de 30 septembrie, respectiv pana la data de 31 octombrie, ca au achitat toate datoriile inregistrate la data de referinta 30 iunie.

2. Se evalueaza lipsa datoriilor catre alte cluburi din activitatea de transfer a jucatorilor si lipsa datoriile catre angajatii clubului.

3. Noua cluburi dintre cele paisprezece care participa in Liga I au raportat datorii la 30 iunie a.c.

4. Sanctiunea maxima pentru fiecare dintre cele doua categorii de datorii evaluate este deducerea a cate trei puncte din clasamentul sezonului aflat in desfasurare. Daca pana la 30 septembrie nu sunt achitate toate datoriile, cluburile respective vor fi sanctionate cu deducerea a cate un punct pentru fiecare categorie de datorii. Daca nici pana la 31 octombrie nu sunt achitate toate datoriile, cluburile respective vor fi sanctionate cu deducerea a inca doua puncte pentru fiecare categorie de datorii.

5. Situatia cluburilor care nu au achitat toate datoriile pana la data de 30 septembrie a.c., respectiv pana la data de 31 octombrie a.c., va fi cunoscuta la incheierea procesului de evaluare a documentatiilor financiare prezentate de aceste noua cluburi. Propunerile de sanctionare vor fi transmise, de managerul de licentiere catre Comisia de Disciplina si Etica a FRF, la data de 15 noiembrie 2015.

6. Sanctiunile dictate vor fi cunoscute la incheierea procedurilor disciplinare.

In concluzie, la data prezentei informari de presa, nu sunt cunoscute cluburile din Liga I care au incalcat fair-play-ul financiar si nici ce sanctiuni risca."

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Dezastru in Liga 1: 9 echipe risca depunctarea in mai putin de
niculaeda
rank 5