Dezvaluiri incredibile din culisele unei echipe insolvente din Liga 1: Cum sunt umiliti jucatorii

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 09:49
4019 citiri
Dezvaluiri incredibile din culisele unei echipe insolvente din Liga 1: Cum sunt umiliti jucatorii
Foto: Libertatea

Fotbalistii unei echipe din Liga 1 care a intrat recent in insolventa sunt umiliti de conducere.

Cel putin asta sustine fratele unuia dintre jucatori, care face o serie de dezvaluiri din culisele clubului FC Brasov.

Marian, fratele mijlocasului Georgian Paun, povesteste calvarul indurat de acesta in ultimele luni, in care n-a fost platit si a ajuns chiar sa fie dat afara.

"Pe 30 mai 2012 semneaza cu FC Brasov. Un contract pe un an, cu un salariu de 4.000 de euro pe luna. E totul in regula, ne intelegem foarte bine cu conducerea clubului, iar primul an e unul foarte bun. Georgian joaca, marcheaza goluri, Brasovul obtine cel mai bun loc in clasament din ultimii ani. El avea o clauza in contract prin care, daca lucrurile mergeau bine in primul an, intelegerea ii era prelungita. In vara anului 2013, Constantin Zotta vine la Brasov. El e cel care-l cheama la negocieri, ii spune ca patronul e multumit de cum a jucat si semneaza prelungirea contractului, iar salariul lui creste de la 4.000 la 5.000 de euro pe luna.

Dupa doua luni, Zotta il cheama in biroul lui si ii spune ca are un salariu foarte mare, pe care clubul nu-l mai poate suporta, si ii propune micsorarea de la 5.000 de euro pe luna la 2.000. Evident, el nu accepta sa primeasca mai putin de jumatate fata de cat primea inainte, iar de aici i se trage totul. Vine razbunarea din partea conducerii. Zotta il cheama din nou la birou si ii spune ca nu va mai juca daca nu accepta micsorarea contractului. In conditiile in care inainte era titular si om de baza, incepe sa nu mai prinda echipa sau joaca doar cateva minute la finalul meciurilor.

Isi primea in continuare banii, dar sa va spun in ce conditii. In ultimii doi ani, conducatorii de acolo au o anumita practica. Pentru a nu avea probleme cu caietul de licentiere, ii chemau pe jucatori, le ofereau jumatate sau mai putin din salariu, iar acestia semnau. Astfel, clubul nu avea datorii in momentul in care venea vorba despre licenta si putea juca linistit in competitii, dar fotbalistii se alegeau cu mai putini bani decat aveau in contract", a spus Marian Paun pentru ProSport.

In continuare, acesta dezvaluie ca fratele sau a depus doua memorii la LPF, solicitand plata salariilor restante de sapte luni, in ambele avand castig de cauza.

Totusi, litigiile au fost suspendate in momentul in care FC Brasov a intrat in insolventa pentru o datorie de numai 30 de mii de lei, actiune despre care fratele lui Paun sustine ca a fost premeditata.

"Haideti sa va spun cum e si cu insolventa. In ianuarie, SILNEF (firma care asigura paza - n.red.), catre care FC Brasov are o datorie de 70.000 de lei, depune actele pentru intrarea clubului in insolventa. Jucatorii se aflau in cantonament, dar afla stirea abia pe 4 februarie, din presa. Intre timp, clubul plateste 40.000 de lei din datorie, iar jucatorilor li se spune sa stea linistiti, ca nu este nicio problema si clubul nu intra in insolventa.

In jurul datei de 10 februarie, clubul primeste banii din drepturile de televiziune. In momentul acela, dupa ce s-au vazut cu banii in conturi, nu au mai avut nimic de pierdut. Clubul nu plateste nici jucatorii, nici datoria de 30.000 de lei catre SILNEF, iar pe 4 martie Tribunalul Brasov adminte intrarea in insolventa. FC Brasov mai are un termen de sapte zile in care poate plati, dar nu o face. Intrand in insolventa, n-au mai fost nici depunctati pentru datoriile pe care le au fata de jucatori. Ei au facut treaba aceasta pentru a putea suspenda toate litigiile. Din momentul in care ei au intrat in insolventa, toate dosarele noastre au fost suspendate, ca sa va dati seama cum s-a tras de timp", a mai declarat Marian Paun.

In momentul de fata, Georgian Paun nu isi poate primi salariile restante si nu poate semna cu o alta formatie, cel putin pana la finalul sezonului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#FC Brasov insolventa, #jucatori Brasov insolventa, #Paun Brasov insolventa , #stiri Liga I