Dosarul care ingrozeste Liga 1: Toata finantarea e verificata de DNA

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 11:17
6408 citiri
Dosarul care ingrozeste Liga 1: Toata finantarea e verificata de DNA
Foto: City News

Procurorii DNA lucreaza la un dosar care le da fiori mai multor conducatori din fotbalul romanesc, mai ales celor care au echipe in Liga 1.

Oamenii legii cerceteaza modul in care mai multe cluburi au fost finantate pana acum de autoritatile locale.

Prima echipa afectata in mod cat se poate de direct este divizionara secunda Sageata Navodari, care are sanse mari sa intre in faliment deoarece Primaria si Consiliul Local au oprit finantarea.

"Mi s-a spus ca toata finantarea este verificata de DNA si nimeni nu are curaj sa mai semneze pentru un leu macar. Noi le vom oferi asistenta judiciara si, eventual, civila, in recuperarea banilor pe care nici jucatorii, nici antrenorii nu i-au primit", a spus Mircea Burlacu, reprezentant al sindicatului fotbalistilor, pentru Observator de Constanta.

Autoritatile locale cauta acum un investitor dispus sa preia clubul, in caz contrar acesta urmand a se desfiinta.

"Nu dorim disparitia echipei, ci sa fie preluata de un investitor privat, numai ca nu am gasit niciunul pana acum. Daca nu vine nimeni langa echipa, suntem nevoiti sa cerem falimentul si sa desfiintam echipa!", a spus viceprimarul din Navodari, Florin Chelaru.

Edilul anunta ca procurorii anticoruptie vor extinde ancheta asupra tuturor echipelor care au primit bani de la primarii.

"Nu stiu care va fi viitorul fotbalului romanesc, dar pot sa va spun ca situatia este tragica, inclusiv la Liga 1. Din cauza legislatiei, toate cluburile care au beneficiat de finantare publica sunt in vizorul DNA", a incheiat acesta.

Dragomir anunta dezastrul in Liga 1: Vine o avalansa, deranjul va fi mare

In Liga 1, nu mai putin de noua formatii - Petrolul, ASA Targu Mures, CS U Craiova, FC Botosani, Pandurii, Gaz Metan, Ceahlaul, Chiajna si CSMS Iasi - au primit bani de la autoritatile locale si ar putea fi vizate de ancheta.

Panica in Liga 1: un scenariu apocaliptic loveste fotbalul romanesc

La Ploiesti a fost deschis un dosar in urma cu jumatate de an, oamenii legii incercand sa afle daca milioanele de euro pompate de primarie in club au avut acoperire legala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#DNA dosar Liga 1, #Liga 1 DNA dosar, #sageata navodari desfiintare, #Liga 1 bani primarie , #stiri Liga I