"Dosarul Pariurilor" arunca in aer fotbalul romanesc: FRF anunta sanctiuni fara precedent

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 18:18
2379 citiri
"Dosarul Pariurilor" arunca in aer fotbalul romanesc: FRF anunta sanctiuni fara precedent

Federatia Romana de Fotbal a demarat o ancheta dupa ce presa a informat ca cel putin doi antrenori din Liga 1 au conturi pe site-urile ilegale de pariuri si vor fi amendati de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Razvan Burleanu, presedintele FRF, si Costin Negraru, coordonatorul Departamentului de Integritate din cadrul forului roman, au mers miercuri la sediul ONJN pentru a incerca sa obtina informatii despre oamenii implicati in fotbal care ar avea legatura cu pariurile.

FRF isi doreste in prima faza o lista a persoanelor din fotbal care se afla in atentia ONJN pentru pariuri ilegale.

"A fost o intalnire productiva cu reprezentantii ONJN, atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung. Pe termen scurt, o sa ne adresam Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului de Interne, astfel incat cele doua ministere de resort sa intre in posesia acestor informatii de interes si pentru noi, fiindca Federatia nu are aceasta posibilitate, nefiind o institutie publica a statului", a declarat Razvan Burleanu pentru Digi Sport.

Presedintele FRF a mai anuntat ca pariorii din fotbal vor primi sanctiuni fara precedent, Regulamentul Federatiei interzicand orice fel de activitate in domeniul pariurilor.

Scandal urias in fotbalul romanesc: Doi antrenori cunoscuti, sanctionati pentru pariuri

"In ceea ce ii priveste pe cei doi antrenori in momentul de fata, Napoli si cu Stoican, o sa le solicitam lor sa ne puna la dispozitie extrasele de cont. Sunt doua tipuri de sanctiuni. Pe de o parte, sanctiunea care va fi aplicata de ONJN si aici e un cuantum intre 5.000 si 10.000 de lei, daca nu gresesc. Daca intram pe regulamentul disciplinar, o sa regasim cu totul alte sanctiuni, care vor fi aplicate de la caz la caz.

Bineinteles ca ar putea fi vorba chiar de o suspendare pe o anumita perioada. Mai mult decat atat, noi, ca Federatie, vom fi interesati de doua aspecte. Pe de o parte, daca s-a pariat si pe de alta parte, daca persoanele in cauza - si nu ma refer acum la Napoli sau la Stoican, ci la cei care au pariat - au fost implicati si in trucarea de meciuri", a incheiat Burleanu.

De necrezut: Un antrenor roman, surprins la casele de pariuri

Doi antrenori cu state vechi in Liga 1, Flavius Stoican, fostul "principal" al lui Dinamo, si Nicolo Napoli, tehnicianul celor de la CSMS Iasi, vor fi amendati de ONJN pentru ca au pariat pe site-uri interzise in Romania.

Cei doi antrenori au recunoscut ca au conturi deschise pe numele lor pe unele site-uri de pariuri sportive, insa au precizat ca acele conturi erau folosite de rude apropiate, nu de catre ei.

Regulamentul FRF prevede amenzi usturatoare si suspendari de pana la doi ani pentru antrenorii sau jucatorii descoperiti ca pariaza.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...