Doua echipe din Liga 1 nu au primit licenta: FC Vaslui va fi retrogradata!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 03 Mai 2014, ora 12:40
5269 citiri
Doua echipe din Liga 1 nu au primit licenta: FC Vaslui va fi retrogradata!
Foto: lpf.ro

Doua echipe din Liga 1 nu au primit licenta pentru sezonul urmator - Corona Brasov, formatie care nu a depus nici macar documentatia, si FC Vaslui, grupare ce va fi retrogradata administrativ.

Alte doua echipe din prima divizie, FC Brasov si Sageata Navodari, au avut probleme mari in procesul de licentiere, insa au avut castig de cauza la Comisia de Apel.

"Au solicitat licenta 17 cluburi din Liga 1, cei de la Corona nu au depus aceasta solicitare. Dintre acestea 17, Administratia de Licentiere a facut propunerea de neacordare a licentei pentru doua echipe, este vorba despre FC Brasov si SC Vaslui. Comisia de Licentiere a refuzat licenta pentru trei cluburi, pe langa cele doua fiind in cauza si Sageata Navodari, care a incalcat criteriul de infrastructura.

SC Vaslui nu a declarat apel impotriva deciziei si aceasta a devenit definitiva.

Cei de la Brasov si Navodari au atacat cu apel, cluburile au fost audiate iar Comisia de Apel le-a admis solicitarile si a acordat celor doua cluburi licenta pentru Liga 1", a declarat Viorel Duru, directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF.

Locul 15 se salveaza de la retrogradare

Aceasta decizie inseamna ca locul 15 in clasamentul final al Ligii 1 va asigura, in mod exceptional, mentinerea in prima divizie.

Asta deoarece doar una dintre cele doua formatii fara licenta, in speta FC Vaslui, se afla peste "linia retrogradarii".

"Regulamentul FRF spune clar ca echipa care nu primeste licenta este retrogradata in Liga 2 iar in Liga 1 ramane primul club care are licenta. Deci locul 15, 16, 17 sau 18. Asta este regulamentul, nu poate fi schimbat in timpul competitiei. Orice schimbare ar avea efect din sezonul urmator", a mai spus Duru.

In prezent, pe locul 15 in clasament se afla cei de la Otelul Galati, care au numai un punct in fata "rivalilor" de la FC Brasov si FC Viitorul, echipe care spera, de asemenea, sa evite retrogradarea.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#licenta liga 1, #Vaslui licenta Liga 1, #FC Vaslui retrogradata, #licenta echipe Liga 1 , #stiri Liga I