Dragomir anunta dezastrul in Liga 1: "Sase patroni se retrag"

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 15:46
5923 citiri
Dragomir anunta dezastrul in Liga 1: "Sase patroni se retrag"

Dumitru Dragomir a declarat, marti, ca fotbalul romanesc este in momentul de fata "pe marginea prapastiei" si ca din cauza datoriilor si a proceselor sase patroni de club vor sa se retraga din Liga I.

"Eu zic ca la anul nu vom strange 18 echipe in Liga I, nu cred. Si nu din cauza licentierii, pentru ca pe asta o poti dribla. Sa nu fim cumva obligati sa facem 14 echipe chiar din vara. Asta ma tem ca se va intampla. Fotbalul e pe marginea prapastiei acum. Nu vreau sa dau nume, dar sunt sase patroni care vor sa se retraga din fotbal. Eu incerc sa ii conving, sa le spun ca nu e bine. Dar unul, de exemplu, imi spune: << Stai putin, am bagat 17 milioane de euro, banii mei, nu m-a ajutat nimeni. Iar acum au venit mascatii peste mine, familia si copiii imi tremura, ce fac, ma duc la puscarie pe banii mei? >>. Asta imi spun ei, eu ce sa le zic, ca fac eu, ca vorbesc eu, ca dreg eu... Dar sunt caine surd la vanatoare. Astea sunt lucruri care se pot rezolva doar la nivel de premier sau presedinte de tara. Dupa alegeri, bineinteles", a afirmat Dragomir.

Oficialul Ligii sustine ca Guvernul si autoritatile locale trebuie sa se implice si sa investeasca in centre de copii si juniori. "Patronii isi spun si ei oful. Sunt datorii foarte mari. Chiar daca dribleaza licentierea va fi greu s-o duca in continuare. Pentru ca autoritatile nu dau niciun fel de ajutor fotbalului. In fotbal e o criza care nu se disociaza de criza generala din Romania. Centrele de copii si juniori trebuie facute de Guvern si de primarii. Aria de selectie e zero la noi. Sunt centre de fotbal particulare, unde copiii invata pe bani, dar asta nu e o solutie. Aici trebuie sa intervina Guvernul, sa faca macar sase-sapte pe zone geografice, sa avem si noi in fotbal un viitor peste cativa ani. Dar nu intereseaza pe nimeni", a mentionat presedintele LPF.

Dragomir considera ca fotbalul romanesc are performante pe plan international, in ciuda faptului ca nu este sutinut de autoritati, dand exemplul Stelei si al echipei CFR Cluj, care sunt foarte aprope de a se califica in primavara europeana. "Pana cand un Guvern nu va baga sportul intre primele zece prioritati, nu vom iesi din criza. Nu intereseaza pe nimeni sportul, iar patronii sunt tarati prin tribunale si condamnati. Fotbalul e o gaura neagra, toti patronii sufera acum. Pe banii lor sunt si tracasati. La noi e o nenorocire, te prinde Fiscul te baga la puscarie. Daca vinzi un jucator in strainatate trebuie sa platesti TVA la stat. E singura tara de pe fata Pamantului cu taxa asta. Cand au auzit aia de la FIFA si UEFA au ras de noi, ne spun ca suntem prostii Europei. Noi suntem tara cu cei mai multi jucatori legitimati veniti liberi de contract. Daca sunt zece jucatori cu contracte normale. Si avem totusi performanta pe plan international, adica avem doua echipe la bataie pentru primavara europeana", a precizat presedintele LPF.

Dumitru Dragomir sustine ca nu este normal ca suporterii sa doneze bani pentru jucatori, asa cum s-a intamplat la Universitatea Cluj. "La Cluj au facut un stadion de zeci de milioane (n.r. - autoritatile locale), dar nu iau si echipa sa o ajute cat de cat. Acolo a fost rasul omenirii, nu s-a mai intamplat in lume, sa vina suporterii cu bani. Jucatorii n-au acum nici apa minerala sa bea", a precizat el.

Intrebat daca ar fi tentat sa investeasca bani intr-un club din Romania, presedintele LPF a raspuns: "Eu as investi la un club, dar la un club din Anglia. Aici ce sa faci? In Romania daca faci o afacere legala imediat se interprezeaza si daca superi pe cineva te baga la puscarie nevinovat. Asa, usor, fluierand. Imediat te baga la trafic de influenta, la spalare de bani si la dracu mai stie ce".

Dragomir a precizat ca fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, chiar daca isi vinde apartamentul de la Miami si se pregateste sa se intoarca in tara, nu intentioneaza sa revina si in fotbal. "S-a saturat Borcea si de America. Eu va spun: El Dorado e aici, nu acolo. Nu se intoarce la Dinamo, e satul, a bagat banii lui si a luat sapte ani de puscarie. Asta e viata? Dar nici afara nu alearga cainii cu covrigii in coada. Aici tot mai ai o identitate, mai vorbesti cu unul, cu altul. Acolo, in strainatate, intri in mormant dupa cativa ani. Ia intrebati-l pe Borcea, in afara ca e soare, frumos si e oceanul aproape, ce mai e acolo? Vorbesti cu valurile, ce faci?", a explicat Dumitru Dragomir.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Dragomir retragere patroni, #Liga 1 retragere finantatori , #stiri Liga I