Excluderea Rapidului din Liga 1 poate declansa un scandal urias in fotbalul romanesc

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 15:18
9375 citiri
Excluderea Rapidului din Liga 1 poate declansa un scandal urias in fotbalul romanesc
Foto: Facebook/ FC Rapid Bucuresti

Excluderea Rapidului din Liga 1 ar putea declansa un scandal urias in fotbalul romanesc, chiar contractul de cedare a drepturilor TV fiind in pericol.

Chiar daca giulestenii sunt in faliment, iar procedura de lichidare a societatii a inceput, ei indeplinesc totusi toate criteriile regulamentare pentru a evolua in prima divizie, sustine fostul jurist al LPF.

In aceste conditii, daca vor fi exclusi, cei de la Rapid pot da Liga in judecata cu sanse mari de succes al actiunii in instanta.

"Strict formal, Rapid indeplineste toate conditiile de a participa in competitie, dar si Liga nu poate sa-si expuna competitia la diminuarea numarului de la 14 echipe la 13. Ar fi probleme economice, dar si sportive. Atata timp cat ai personalitate juridica si ai licenta poti participa in competitie. Rapid indeplineste toate conditiile de a participa in competitie.

In niciun regulament nu se prevede ceva de faptul ca ei nu au jucatori! Daca au licenta nimeni nu le poate interzice sa joace. Exista posibilitatea ca pe 24 august sa se obtina suspendarea de la Curtea de Apel... Suntem intr-un punct sensibil pentru ca nu avem o precizare clara in regulament. Se bat cap in cap legalitatea cu oportunitatea. Este o speta de cosmar! Vom vedea care este decizia Ligii si vom afla in scurt timp echipa care va fi introdusa in Liga 1. Trebuie asteptat comunicatul pe care ei il pregatesc si pe care-l vor face public.

Daca LPF vor introduce Timisoara in Liga 1 decizia poate fi contestata de catre avocatii clubului Rapid. Parca nu stim niciodata unde este capatul acestei solutii. Rapid trebuie sa existe ca persoana juridica si sa aiba o licenta! Ei indeplinesc aceste criterii! Dar nu stiu cum un club aflat in faliment indeplineste si fair-play-ul financiar", a declarat Catalin Ciubota, fost jurist al Ligii, la DolceSport.

In momentul de fata, singura posibilitate de a evita scandalul este ca cei de la Rapid sa solicite LPF retragerea din Liga 1.

Daca vor fi totusi exclusi si vor da in judecata LPF, iar in instanta vor avea castig de cauza, am putea avea o situatie imposibila, in care Timisoara, introdusa in prima liga in locul Rapidului, ar fi trimisa in divizia secunda, iar falimentarii din Giulesti ar urma sa evolueze pe prima scena a fotbalului romanesc.

Mai departe, daca falimentul va continua si echipa va disparea in toamna, LPF nu va mai avea posibilitatea de a o inlocui, campionatul continuand cu 13 echipe.

Asta ar insemna un meci in minus in fiecare etapa, iar detinatorul drepturilor TV ar avea tot dreptul sa renunte la contractul care mentine in viata majoritatea cluburilor din Liga 1.

LPF a anuntat oficial in momentul tragerii la sorti a meciurilor din noul sezon ca daca Rapidul nu va obtine suspendarea procedurii de faliment pana cel tarziu pe 20 iulie, echipa va fi exclusa din Liga 1 si inlocuita cu ACS Poli Timisoara.

Miercuri, instanta a decis amanarea judecarii acestei spete, ceea ce inseamna ca giulestenii sunt in continuare in procedura de lichidare.

Citeste mai mult despre decizia instantei din cazul Rapid

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Rapid faliment proces, #Rapid exclusa Liga 1, #Rapid proces faliment , #stiri Liga I