Ziare.com

FRF a extins regula care a infuriat cluburile din Liga 1

Vineri, 19 August 2016, ora 20:45

   

FRF a extins regula care a infuriat cluburile din Liga 1
Federatia Romana de Fotbal a extins si la nivelul Cupei Romaniei regula jucatorilor sub 21 de ani, cea care a infuriat cluburile din Liga 1.

Comitetul de Urgenta a decis recent ca aceasta regula sa se aplice si in partidele din Cupa.

"Echipele din Liga 1, Liga a 2-a si Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa Romaniei, sunt obligate sa respecte dispozitiile privind numarul minim de jucatori sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competitiei (conditii privind numarul si varsta jucatorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competitionala), astfel:

- echipele din Liga I sunt obligate sa respecte conditiile mai sus mentionate in toate jocurile din cadrul Cupei Romaniei.

- echipele din Liga a 2-a si Liga a 3-a sunt obligate sa respecte regulile anterior mentionate daca joaca cu echipe din aceeasi categorie competitionala. In situatia in care cluburile din Liga a 2-a si/sau Liga a 3-a joaca in cadrul Cupei Romaniei cu o echipa de nivel superior ambele echipe vor trebui sa respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevazute pentru clubul de categorie superioara (de ex. daca o echipa din Liga a 3-a joaca cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui sa foloseasca pe toata durata partidei numarul minim de jucatori prevazut pentru cluburile din Liga a 2-a)

- In situatia in care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui sa respecte regulile anterior amintite.

Orice alta prevedere contrara se abroga", se arata in articolul de Regulament modificat de catre FRF.

Cluburile din Liga 1 au criticat dur aceasta regula a FRF, sustinand ca vor fi slabite prin obligativitatea de a utiliza fotbalisti tineri care nu sunt de valoarea celor experimentati.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4804 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor