Iata unde se vor vedea meciurile Ligii 1 incepand cu sezonul viitor

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 12:14
10694 citiri
Iata unde se vor vedea meciurile Ligii 1 incepand cu sezonul viitor

Licitatia pentru drepturile TV ale sezoanele 2011/2012, 2012/2013 si 2013/2014 ale Ligii 1 s-a desfasurat luni dupa-amiaza si s-a incheiat... fara succes.

Doar 3 dintre cele 9 pachete scoase la vanzare de Liga Profesionista de Fotbal au fost achizitionate de televiziunile care au cumparat caietul ce le-a dat dreptul de-a participa la licitatie.

RDS (Digi Sport) a cumparat pachetul numarul 1, cu 13,2 milioane de euro + TVA. A urmat apoi pachetul numarul 2, care a fost adjudecat de Romtelecom (Dolce Sport), cu 12,9 milioane de euro + TVA. Ultimul pachet care a fost cumparat a fost cel cu numarul 8, achizitionat de Antena 1, cu 10,5 milioane de euro + TVA.

Astfel, LPF a strans doar 36,6 de milioane de euro, fata de 85 de milioane de euro, cat a luat pentru precedentele trei sezoane!

"Ne-ati tras-o", a declarat Dumitru Dragomir la finalul licitatiei. "Ati fost mai destepti decat noi, dar vom vedem noi cine va rade la sfarsit", a continuat acesta.

Daca lucrurile vor ramane in acest mod, doar 3 din cele 9 meciuri ale unei etape vor putea fi urmarite in direct la televizor. Foarte probabil, insa, se va organiza o noua licitatie, in care se va incerca vanzarea celorlalte 6 pachete.

De ce n-au licitat televizunile?

Digi Sport, Dolce Sport si Antena 1 nu s-au inghesuit la licitat si a parut ca au avut o intelegere privind impartirea pachetelor Ligii 1.

Motivul? Cele trei televiziuni au fost deranjate de modul in care s-a desfasurat licitatia, cu impartirea acesta pe pachete, care poate face ca o televiune, fie ca a cumparat pachetul 1, 2 sau 9, sa transmita cel mai important meci al etapei, iar etapa urmatoara sa transmita cel mai neinteresant meci.

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com desfasurarea licitatiei pentru achizitionarea drepturilor TV ale urmatoarelor trei sezoane ale Ligii 1.

Desfasurarea licitatiei:

ora 12:15 - S-A TERMINAT LICITATIA

ora 12:14 - "Felicit castigatorii, ne-ati tras-o de data asta. Ati fost mai destepti decat noi. Dar mai vedem noi", a spus Mitica Dragomir.

ora 12:13 - Pachetul numarul 9 n-a fost licitat de nimeni.

ora 12:13 - Pachetul numarul 8 a fost achizitionat de Antena 1, cu 10,5 milioane de euro.

ora 12:11 - Pachetele cu numerele 3, 4, 5, 6 si 7 n-au fost licitate de nimeni!

ora 12:11 - Pachetul 2 a fost adjudecat de Dolce Sport, cu suma de 12,9 milioane de euro + TVA.

ora 12:10 - Pachetul 1 a fost achizitionat de Digi Sport, cu suma de 13,2 milioane de euro + TVA.

ora 12:06 - Pasul de licitatie este de 300 de mii de euro.

ora 12:05 - Licitatia se va face pentru fiecare pachet in parte (9 meciuri etapa - 9 pachete). Pretul de incepere: cate 4,3 milioane de euro/sezon pentru pachetele 1-7, cate 3,5 milioane de euro/sezon pentru pachetele 8 si 9.

ora 12:03 - Mitica Dragomir multumeste consortiului RCS - Antena 1, care a detinut drepturile TV ale LIgii 1 in ultimele trei sezoane: "Le multumesc celor din Consortiu pentru precedentii trei ani, au fost un partener mai mult decat serios".

ora 12:02 - A INCEPUT LICITATIA PENTRU DREPTURILE TV ALE LIGII 1

ora 12:00 - Licitatia e pe cale sa inceapa.

ora 11:50 - Dumitru Dragomir incearca din rasputeri sa-i convinga pe cei de la TVR sa participe, in cele din urma, la licitatie.

ora 11:45 - "Sper sa obtin cat mai multi bani pentru cluburi. Acesta este scopul meu", a spus presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Licitatia pentru urmatoarele trei sezoane ale Ligii 1 are loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

3 societati se vor lupta pentru drepturile TV ale primei ligi fotbalistice din tara: Antena TV Group SA (Antena 1), SC RCS&RDS SA (Digi Sport) si SC Romtelecom SA (Dolce Sport).

Cele trei televiziuni au achizitionat caietul de sarcini al licitatiei pentru vanzarea drepturilor TV, al carui pret a fost de 30.000 de euro fara TVA.

LPF a anuntat oficial televiziuniile ramase in cursa pentru drepturile TV ale Ligii 1

Si TVR a scos din buzunare 30.000 de euro pentru acest caiet, insa a hotarat sa nu mai participe la licitatie.

TVR a platit degeaba 30.000 de euro pentru drepturile TV ale Ligii 1

In ultimii 3 ani, drepturile TV au fost detinute de consortiul RCS - Antena 1, care a platit 85 de milioane de euro plus TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#licitatie drepturi tv Liga1, #drepturi TV Liga1 live , #stiri Liga I